Tuesday, June 10, 2014

هدف ما تبدیل سیستم مصرفی به تولیدی است


دولت نباید بیطرف باشد بلکه باید نهایت تلاش خود را برای بهتر شدن وضعیت معیشتی مردم نماید. در این راستا هدف ما اقتصاد زراعتی است 



دور دوم انتخابات بزودی برگزار می گردد در این میان نامزدان همچنان به برگزاری جلساتی برای معرفی جزییات برنامه ی پنج ساله ی خود می پردازند تا مردم درک بهتری از برنامه های آنان داشته باشد و با آگاهی و شناخت درست به نامزد مورد نظر خود رای دهند. یکی از مهمترین برنامه های نامزدان ریاست جمهوری راهکارها و اولویت های اقتصادی است.

اشرف غنی احمدزی نامزد ریاست جمهوری در تشریح برنامه های خود گفت: وحدت ملی بدون اقتصاد تولیدی در خطر است. برای تامین وحدت ملی باید فقر از بین برود. ایجاد نظام اقتصادی که در آن دولت و بخش خصوصی در یک میثاق ملی، تعهد به ایجاد جامعه ی مرفه دارند از ضروریات جامعه ی ما است. هدف این است که ما از سیستم مصرفی به یک سیستم تولیدی تبدیل شویم تا حداقل مهاجرین ما در کشورهای دیگر به امید کار آبرومند در کشور خود برگردند. ما با اجماع سیاسی، وحدت ملی و با مفکوره های جمعی تلاش می کنیم اقتصاد در کشور را به تحرک واداریم.

وی زن را مهمترین عامل استفاده از تولیدات داخلی برای خودکفایی اقتصاد ملی دانست و گفت: زن افغانستانی لطفا، لطفاً تولید داخلی را به تولید خارجی ترجیح بدهد. همه ی شهروندان کشور باید مصرف و تولید داخلی را به یک زنجیره تبدیل و دولت با همکاری بخش خصوصی اقتصاد کشور را فعال نمایند. دولت نباید بیطرف باشد بلکه باید نهایت تلاش خود را برای بهتر شدن وضعیت معیشتی مردم نماید. در این راستا هدف ما اقتصاد زراعتی است.

اشرف غنی احمدزی اظهارداشت: حداقل 5 بیلیون هکتار زمین در افغانستان زیر زرع است ولی میلیاردها مکعب آب ما سالانه ضایع می شود. بنابراین ما به جای این که صادر کننده ی مواد غذایی باشیم وارد کننده ی آن هستیم. بازاریابی منسجم برای مصرف تولیدات ملی بسیار اهمیت دارد. از همه مهمتر ایجاد شرکت های منسجم خریداری از طرف بخش خصوصی و با پشتیبانی دولت از راه سیستم بانکی است. این سیستم باعث یکجا شدن تولیدات می گردد تا در سال های کم باران دچار قحطی و کمبود نشویم. دومین هدف ما تبدیل شدن افغانستان به صادر کننده مواد زراعتی است. وجود چنین سیستم خریداری باعث اطمینان به زارع و سرمایه گذاری می شود.

نامزد ریاست جمهوری استفاده از هر قطره آب کشور را برنامه ی بنیادین خود خواند و گفت: بخش بزرگی از آب کشور وارد خاک های همسایه می گردد و همچنین وقوع سیلاب باعث یک میلیارد دالر به زارعین خسارت وارد می کند. وعده ی ما ایجاد سیستم بندهای آبیاری و آب گردان است تا دیگر آب کشور به هدر نرود.

احمدزی سرمایه گذاری روی نیروی انسانی کشور را از دیگر برنامه های خود دانست و گفت: باید دانشکده های زراعی ایجاد گردد تا به نیروی بشری تخصص و آگاهی لازم برای استفاده از شیوه های درست زراعی داده شود. تیم ما این درایت و مدیریت را دارد که سرمایه گذاری خارجی را بدون فساد اداری جذب نماید.
ما منازعات مردم بر سر موضوع زمین را به صورت عادلانه و اساسی حل می کنیم تا سند ملکیت هر کسی داخل کامپیوتر باشد.

وی تصریح کرد: توجه ویژه به مالداری در کشور از دیگر تاکیدات تیم تحول و تداوم است تا تولیداتی گوشتی و فراورده های آن را افزایش دهد. با حضور من در ارگ ریاست جمهوری هیچ تولید و مواد خارجی به تولید داخلی ارجحیت داده نمی شود.

اشرف غنی هدف دیگر تیمش را به تصویر کشیدن افغانستان ترانزیتی و تبدیل شدن به چهارراه آسیا نامید و افزود: تا 25 سال آینده آسیا به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی دنیا مطرح می شود و به دورانی مانند زمانی که چین و هند مرکز ثقل اقتصاد دنیا را تشکیل می داد برمی گردیم. این مرکز بزرگ اقتصادی بدون قلب آسیا که افغانستان است معنایی ندارد. در این راستا باید در تمام سرحدات، گمرکات مشروع ایجاد گردد تا مشکلات تاجر افغانستان حل شود. ما متعهد هستیم تا هر ولایت سرحدی به یک ولایت ترانزیتی مبدل گردد. تمام ولایات افغانستان مورد توجه ما قرار دارد. دوم، بندرگاه خشک را در نقاط عمده ی کشور ایجاد می کنیم تا کشورهای همسایه از تولیدات داخلی ما خریداری نمایند.
سوم، تعهد ما این است که هر ولایت سهم واضحی در انکشاف ناخالص ملی کشور داشته باشد و از این ثروت در آبادانی و انکشاف بخش های مختلف آن ولایت استفاده گردد. همچنین تعهد می دهم که به زندان مرکزی افغانستان به طور اساسی نقطه ی پایان بدهم. شاهراه شمال و جنوب و شرق و غرب ضروری و حیاتی است و جزو برنامه های ما برای وحدت ملی می باشد.

احمدزی خاطرنشان ساخت: در قدم اول در پنج سال آینده، هر یک از شهرهای عمده ی افغانستان از راه خط آهن با سرحدات ما ارتباط خواهد داشت. همچنین ایجاد سرک در افغانستان باعث رونق زراعت و استقلال و خودکفایی معادن خواهد شد. بروکراسی منفی باعث توقف بخش ترانزیت کشور است بنابراین ما مقررات فعلی که بسیار دست و پاگیر است را فوراً لغو می کنیم. در قسمت ترانسپورت هوایی اگر ترانسپورت هوایی کابل مدیریت درستی داشته باشد به تنهایی می تواند به اندازه ی یکی از عواید ملی، درامد داشته باشد. مهمترین کار دولت آینده علاوه بر رفع موانع ایجاد قراردادهای ترانزیتی است که از منافع ترانسپورت هوایی افغانستان دفاع کند.

به باور وی، زن افغانستان مخصوصاً زن ترکمن همیشه با دست های خود این کشور را نان داده است بنابراین باید صنعت قالی را تقویت کرد.

نامزد ریاست جمهوری سرمایه گذاران کوچک مالیات دهنده را مخاطب قرار داد و گفت: ابتدا مشکل زمین و پارک های صنعتی در دولت ما بزودی حل می گردد. دوم، کسی که از صنعتکار ما پول بخواهد یا ادعای شراکت کند در دولت ما جایی نخواهد داشت. سوم، تعرفه در چارچوب تقویت صنعت کشور تعیین می شود.
عمده ترین مساله وحدت و همکاری صنعتکار و تاجر است. بنابراین پیشنهاد می کنم که واردکنندگان عمده ی کشور در چارچوب میثاق واضح و عمده با دولت و بخش صنعت، تبدیل به سرمایه گذار این بخش گردند.

اشرف غنی در مورد معادن کشور گفت: نه تنها 30 درصد معادن افغانستان در حدود 3 هزار میلیارد دالر ارزش دارد بلکه چند مشخصه ی دیگر نیز دارد. خوشبختانه معادن به صورت مساوی در بخش های شمال، جنوب، شرق و غرب و مرکز توزیع شده است. 13 معدن در افغانستان عواید اقتصادی افغانستان را تامین می کند. اگر این معادن قراردادهای مشخص و واضحی داشته باشد تا ده سال قسمت بزرگ بودجه ی کشور از عواید معادن تامین می شود. مدیریت درست معادن جزو اولویت های کاری تیم ما است. در این راستا باید قوانین و برنامه های ما باید قابل اعتبار باشد.

No comments:

Post a Comment