Tuesday, June 17, 2014

نگرانی اتحادیه حقوقدانان از کارکرد کمیسیون انتخابات


اتحادیه حقوقدانان افغانستان طی یک نشست خبری در کابل از کارکرد کمیسیون مستقل انتخابات ابراز نگرانی کرده، تاکید کرد که کارکرد این کمیسیون بحران‌زاست.
به گزارش خبرگزاری آوا، عبدالغیور غیور؛ رییس اتحادیه حقوقدانان افغانستان  امروز سه شنبه گفت که مسئولین تدویر انتخابات بار دیگر، عدم کارآیی مدیریت خود را در برگزاری انتخابات به نمایش گذاشتند.
او با ابراز نگرانی گفت که مسئولین انتخابات نه تنها کاستی های قبلی را تکرار کردند؛ بلکه خاموشی سؤال برانگیز آنها در عدم اعلام نتایج اولیه انتخابات سوءظن های زیادی را در ارتباط به مهندسی کردن نتایج آرای مردم ایجاد کرده است.
آقای غیور افزود که تطبیق نشدن به موقع ماده ۶۱ قانونی اساسی، بحرانی غیر قابل کنترل را به وجود خواهد آورد که عواقب آن به مراتب بدتر از اعمال خرابکارانه دشمنان مردم افغانستان می باشد .
غیور اضافه کرد که به تاخیر انداختن زمان معین انتخابات در دورهای اول و دوم و موکول کردن اعلام نتایج بیش از یکماه، نشاندهنده آن است که رهبری کمیسیون، مطابق قانون مرتکب تخلف و تخطی شده و طبق وظایف و صلاحیت کمیسیون ادامه کار آن، قانونی نیست.
همچنین عین الدین؛ سکرترجنرال این اتحادیه در رابط به انتقال صندوق‌ها بدون هماهنگی با پولیس گفت که این عمل بدون هماهنگی با پولیس از سوی هرکسی که صورت گیرد خلاف پروتکل میان کمیسیون مستقل انتخابات و پولیس ملی کشور می باشد .
این در حالی است که در روز انتخابات، صندوق‌ها و مواد حساس انتخاباتی از سوی ضیاءالحق امرخیل؛ رییس دبیرحانه کمیسیون مستقل انتخابات بدون هماهنگی با پولیس به مکان نامعلومی انتفال می‌یافت که با ممانعت پولیس کابل رو به رو شد .
مسئولین این اتحادیه از هردو کاندیدای ریاست جمهوری می‌خواهند؛ تا از تحمل، بهره گرفته و با اسناد و د لایل موجه، آرای پاک را از ناپاک جدا سازند و نگدارند کسی با آرای تقلبی به قدرت تکیه زده و بنای کار را بر باطل استوار سازد.
همچنین مسئولان اتحادیه حقوقدانان افغانستان از هردو نامزد خواستند که به منظور جلوگیری از ایجاد بحران در کشور به طرفداران خود اعلام نمایند که از هر نوع حرکتی که کشور را به سمت بحران سوق دهد اجتناب ورزند.
نگرانی ها در خصوص بروز بحران پس از آن شدت گرفت که یک مقام ارشد کمیسیون انتخابات، متهم به تقلب شد؛ اما مقام های این کمیسیون از آن دفاع کردند و تیم تحول و تداوم نیز در این باره سکوت کرد؛ در حالی که داکتر عبدالله رسما خواستار تعلیق کار او و آغاز تحقیقات فوری شد.

اتحادیه اروپا: دست‌کاری در نتایج بی‌احترامی به شهروندان است


۸صبح، کابل: تاینز برمن، رییس ناظران اتحادیه اروپا در انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان گفته هرگاه کسی بخواهد با دست‌کاری نتایج انتخابات را تغیر دهد، این مساله بی‌احترامی به هزاران شهروندی است که با قبول خطر رای‌ داده‌اند.
هیات ناظران اتحادیه اروپا روز دوشنبه، ۲۶ جوزا، در یک کنفرنس خبری یافته‌های‌شان را از دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد.
تاینز برمن، رییس ناظرین این اتحادیه که در این کنفرانس خبری سخن می‌گفت، انتخابات دور دوم ریاست‌جمهوری را بهتر از دور اول توصیف کرده افزود که در این دور امکانات بهتری برای نظارت از چگونگی روند برگزاری انتخابات برای ناظران و مشاهدان فراهم شده بود.
او سطح اشتراک رای‌دهندگان را گسترده خواند و تاکید داشت که پنجاه ناظر از نهادهای بین‌المللی از فرایند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان نظارت کرده‌اند.
آقای برمن انتخابات دور دوم ریاست‌جمهوری را موفقیت‌آمیز توصیف کرده گفت که هنوز زود است که در مورد سطح تخطی و تقلب‌ها اظهار نظر کند. او تاکید کرد که هیات ناظران اتحادیه اروپا روند شمارش آرا در کمیسیون مستقل انتخابات را به صورت جدی تحت نظر دارد و در موقع مناسب، یافته‌های این هیات را با رسانه‌ها در میان می‌گذارد.
رییس هیات ناظران اتحادیه اروپا ناامنی را از چالش‌های عمده دور دوم انتخابات ریاست جمهوری خواند و افزود که در مواردی نا امنی‌ها از میزان اشتراک زنان در انتخابات کاست و چگونگی نظارت ناظران ملی و بین‌المللی را از روند برگزاری انتخابات با دشواری مواجه کرد.
او در ادامه چگونگی پیکارهای اتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری را قابل ستایش دانست و گفت که نامزدان به صورت گسترده برای جلب آرای رای‌دهندگان کمپاین کردند و رسانه‌ها نیز در پوشش گسترده‌ی این پیکارها تلاش نمودند.

Monday, June 16, 2014

نگرانی ها از تقلب های گسترده در دور دوم انتخابات


معاون اول عبدالله عبدالله از تقلب های گسترده و سازمان یافته در دور دوم انتخابات خبر می دهد، مهندس محمدخان می گوید که آرای بسیاری از ولایت های کشور چند برابر شمار رای دهنده گان آن ولایت ها گفته شده اند.
ازسویی هم کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که تا چند روز دیگر روشن خواهد شد که شمار دقیق رای دهنده گان چند بوده است.
نهادهای ناظر نیز از کاربرد تقلب در این انتخابات سخن می گویند.
به نظر می رسد که تفاوت چند برابری آرای بسیاری از ولایت ها در مقایسه با دور نخست انتخابات دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله راخشم گین ساخته است. معاون اول آقای عبدالله هشدار می دهد که نتیجه یک انتخابات پر از تقلب برای این دسته پذیرفتنی نخواهد بود، اما دسته انتخاباتی اشرف غنی احمدزی از برگزاری انتخابات دور دوم خوشنود به نظر می رسد.
محمدخان معاون اول عبدالله عبدالله می گوید: " قریب است از نفوذ یک ولایت هم آرا را به نفع یک نامزد محاسبه کند. کمیسیون مستقل انتخابات به این ترتیب امکان دارد از هفت میلیون چی که از ده میلیون هم اضافه می شود در غیر آن آرای واقعی این گونه نیست واز دور اول هم کمتر بوده است."
مهندس محمد خان معاون اول عبدالله عبدالله خواهان برگزاری دوباره انتخابات درآن حوزه های رای دهی است که باور دارد در آن حوزه ها به گونه گسترده تقلب شده است، آنهم در صورتی که ضیا الحق امرخیل رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات از کارش برکنار شود.
دسته انتخاباتی اشرف غنی احمدزی تقلب در انتخابات به نفع آقای غنی را رد می کند، اما تفاوت چند برابری آرای شماری از ولایت ها به سود آقای احمدزی را می پذیرد.
فیض الله ذکی عضو ستاد انتخاباتی اشرف غنی احمدزی گفت: " برای اینکه سره از ناسره جدا شود میکانیزم وجود دارد، قانون است آن ها می توانند در هر جای که چنین ادعا هایی وجود دارد و یا معلومات دارند رسما به نهاد های قانونی شکایت کنند و اسناد و مدارک را بسپارند و هر کسی که باشد در صورت ثابت شدن مجازات شود."
دور دوم انتخابات در مقایسه با دور نخست حضور کمتر مردم را گواه بود. اما کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرده است که بیشتر از هفت میلیون رای دهنده در این دور به پای صندوق های رای دهی رفتند. در حالی که در دور نخست که حضور مردم پررنگ هم بود این نهاد اعلام داشت که کمتر از هفت میلیون رای دهنده در انتخابات شرکت کرده اند. اماکمیسیون مستقل انتخابات شمار رای دهنده گان انتخابات دور دوم را نهایی نمی داند.
احمد یوسف نورستانی رییس کمیسیون مستقل انتخابات می گوید:" این یک تخمین است که ما این احصایه گیری را کردیم و ممکن است تا چند روز دیگر این رقم درست براید ویا هم کمتر و یا اضافه تر ثابت گردد.
این جا یکی از محلات رای دهی در کابل است. این مرکز در دور نخست انتخابات گواه حضور گسترده رای دهنده گان به ویژه زنان بود. اما دور دوم انتخابات این گونه نیست این بار از صف های طولانی خبری نیست و کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات در انتظار رای دهنده گان نشسته اند.
فضل احمد معنوی رییس پیشین کمیسیون مستقل انتخابات می گوید:" به حدی محلات خیالی را بالا بردند که به او هیچ نمی شود توجه کنیم چون تعداد نفوس و تعداد رای دهنده هر ولایت به صورت تخمین معلوم است و این چطور ممکن است تعداد رای دهنده موازی یا بیشتر از نفوس باشد."
نادر نادری رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان می گوید:" ما به صورت جدی از کمیسیون می خواهیم که تمام آمار را به شفافیت کامل مورد ارزیابی قرار دهد."
در همین حال دیده بان انتخابات از کاربرد تقلب به ویژه پر شدن صندوق ها در ولایت های پکتیا، پکتیکا، غزنی، لوگر، میدان وردگ، بلخ، قندهار و جوزجان نگرانی می کند.
این در حالی است که یک روز پیش از انتخابات فرمانده قول اردوی تندر در ولایت پکتیکا ولسوال برمل و پنج مسوول مرکزهای انتخاباتی این ولایت را به پرکردن صندوق های رای دهی متهم ساخت و گفت که در این باره سندهایی هم در دست دارد.
با این همه پرسش اصلی این جاست که اگر ولایتی ۲۴۶ هزار واجد شرایط رای دهی داشته است چرا ۳۴۰ هزار برگه های رای دهی به این ولایت فرستاده شده اند و این برگه های رای دهی در اختیار تقلب کاران قرار داده شده اند.

مسوولان در تدارک مراسم تحلیف رییس جمهور


برگزاری مراسم تحلیف رییس جمهور منتخب، تحت ریاست صادق مدبر رییس عمومی اداره امور و دارالانشای شورای وزیران و رییس کمیسیون عالی برگزاری مراسم تحلیف، در تالار جلسات میدان هوایی بین المللی کابل دایر شد.

به گزارش اداره امور، ابتدا روسای کمیته های تدارکات و فرهنگی، برنامه های کاری خویش را به جلسه مطرح کردند که با یک سلسله اصلاحات مورد تایید قرار گرفت.

سپس معاون کمیته تدارکات طرح کارت دعوت مهمانان داخلی را به جلسه مطرح و به کمیته متذکره وظیفه سپرده شد تا کارت دعوت مهمانان داخلی را طبق تفاهم جلسه تصحیح و به جلسه بعدی کمیسیون ارایه نماید.

در آخر جلسه اعضای کمیسیون از محوطه میدان هوایی بین المللی کابل، سالون های وی آی پی VIP و وی وی آی پی VVIP ترمینال جدید و سابق میدان هوایی دیدن به عمل آورده به کمیته های تشریفات، فرهنگی، تدارکات و شهرداری کابل در رابطه با تزیین، تنظیف، تنظیم، گل کاری، رنگ، تعمیر و خط اندازی میدان هوایی و سرک های مسیر آن تا ارگ ریاست جمهوری وظایف مشخصی سپرده شد.


ضیاء الحق امرخیل از اتهامش تبرئه شد



پس از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه 24 جوزا، از روز گذشته مرحله انتقال فرمهای نتایج و صندوقهای آرا از ولایتهای کشور به دفتر مرکزی این کمیسیون آغاز شده و طی روزهای آینده شمارش آرا در کابل انجام می شود.

این خبر را محترم نورستانی رییس کمیسیون انتخابات در یک نشست خبری بیان کرد و سپس به دفاع از یار غار خود پرداخت و اتهامهای وارد شده به ضیاالحق امرخیل رییس دارالانشای کمیسیون انتخابات را بیاساس دانست.

جناب نورستانی به رد ادعای داکتر عبدالله مبنی بر دخالت آشکار امرخیل در انتقال برگه های سفید رای دهی در روز انتخابات آن هم بدون هماهنگی با نیروهای امنیتی، گفت: برای اثبات اتهام وارده به رییس دارالانشای کمیسیون انتخابات، اسناد و مدارک مستندی وجود ندارد و تنها در حد ادعا است.

وی برای پاک و مطهر ساختن جناب امرخیل مدعی شد: درست است که نیروهای امنیتی موتر امرخیل را که حاوی برگه های سفید رای دهی بوده، توقیف کرده اما این به معنای تقلب در انتخابات نیست چرا که وی مردم منطقه سروبی در شمال کابل خواستار رفع مشکل کمبود برگه های رای شده بودند و امرخیل به عنوان یک مسوول برای حل این مشکل اقدام کرده بود.

نورستانی بدون اینکه بگوید چرا امرخیل برخلاف مقررات روز انتخابات، نیروهای امنیتی را در جریان حمل این همه برگه ی سفید رای دهی قرار نداده است، اظهار داشت: درباره امرخیل یک سوء تفاهم به وجود آمده است.

این سخنان رییس کمیسیون انتخابات به این معنا می باشد که ستاد انتخاباتی داکتر عبدالله در رابطه با اتهامات وارده به امرخیل یک سوء تفاهم است و پولیس کابل اشتباهی رییس دارالانشای کمیسیون انتخابات را بازداشت کرده و باعث شده تا برگه های رای دهی به مردم چشم انتظار شمال کابل نرسد

جالب اینجا است که عمرداوودزی وزیر داخله کشور نیز روز گذشته همین سخنان نورستانی را گفت و به دفاع از امرخیل پرداخت که این نشان دهنده حامیان قوی ضیاءالحق در ارگ ریاست جمهوری است که دستور زلمی خلیل زاد برای ابقای وی در سمتش تنها یک نمونه از دخالتهای آشکار قدرتهای داخلی و خارجی در کمیسیون انتخابات است.

نکته ی دیگری که نورستانی مدعی شد سوء تفاهم داکتر عبدالله می باشد این موضوع بود که این نامزد انتخابات گفته بود براساس شواهد موجود مشارکت مردم در دور دوم از دور اول کمتر بوده است و اینکه می گویند هفت میلیون نفر در دور دوم در انتخابات شرکت کرده اند، جای سوال دارد.

نورستانی تاکید کرد: میزان دقیق شمار شرکتکنندگان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در روزهای آینده مشخص خواهد شد و آمار اعلام شده مبنی بر مشارکت هفت میلیون نفری از سوی این کمیسیون پیش‌بینی علمی بوده است. اما جناب نورستانی در مورد پیش‌بینی علمی این کمیسیون جزییاتی ارایه نکرد که منظورش کدام علم و کدام پیش بینی است. کمیسیونی که با وجود تجربه دور اول، هنوز نمی داند هر مرکز چه تعداد برگه رای دهی نیاز دارد، چگونه پیش بینی می کند که هفت میلیون نفر در دور دوم انتخابات شرکت کرده اند.

به هر حال باید گفت: آنقدر اوضاع در افغانستان به هم ریخته است که اگر مقتولی زنده شود و بگوید فلانی قاتل من است، باز هم این عالی جنابان می گویند ضربه ای که به سر مقتول خورده باعث شده که وی هذیان بگوید و الا ما فلانی را می شناسیم، وی نمی تواند قاتل باشد.

حال حکایت امرخیل و حامیانش همین موضوع است که هیچ کس نمی تواند آنها را محکوم کند زیرا دست همه شان در یک کاسه است.

تخلفاتی که برای برخی تخلف محسوب نمی شود



مسوولان مربوطه برگزاری انتخابات طی این دو سه روز از نامزدهای ریاست جمهوری بارها خواسته اند که قبل از اعلام نتایج آرا از سوی کمیسیون انتخابات از پیش داوری در مورد نتایج خودداری کنند.
خواسته ها کمیسیون انتخابات از ستادهای دو نامزد شرکت کننده در دور دوم این بود تا در جریان بررسی شکایت‌های انتخاباتی، شمارش آرا و اعلام نتایج ابتدایی و نهایی، به اصل شفافیت و رعایت عدالت توجه کنند و زمینه را برای نظارت نمایندگان نامزدها، ناظران و رسانه‎ها از تمامی مراحل انتخاباتی فراهم سازند.
اما ظاهرا برخی رسانه ها غربی به شمول بی بی سی فارسی، پژواک و ... و حتی برخی مقامات دولتی به این موضوع پایبند نیستند و تلاش می کنند تا بگویند اشرف غنی احمدزی پیشتاز رقابت انتخابات است و موفق شده بیش از پنجاه درصد آرا را به خود اختصاص دهد.
این به رسانه های وابسته و مقامات داغتر از کاسه ی آش محدود نشده، بلکه معاون اشرف غنی جناب سرور دانش در گفتگو با شفقنا اظهار داشت: با توجه به آمارهای موجود در مورد رقابت دو تیم در مرحله دوم و بنا بر آماری که تا کنون به دست ما رسیده، آرای تیم تداوم و تحول بسیار بیشتر است.
محترم سرور دانش با بیان اینکه باید منتظر اعلام نهایی باشیم، گفت: طبق آماری که تیم تداوم و تحول از 34 ولایت افغانستان دارد، آرای تیم تحول و تداوم نسبت به رقیب انتخاباتی اش بسیار بالاتر است.
اینکه چگونه می شود قبل از اعلام نتایج قسمی انتخابات از سوی کمیسیون مستقل!!! انتخابات، چنین ادعایی را مطرح کرد و دل هواداران را خوش کرد، موضوعی است که واقعا نیاز به پیگیری دارد. چرا که اگر این عالی جنابان از نتایج انتخابات مطلع هستند پس چرا کمیسیون خبردار نیست و اگر از روی هوی و هوس این ادعاها را می کنند، فرداها پس از اعلام نتایج نهایی می تواند مشکل دار شود.
پس بهتر است عزیزانی که ظاهرا از تخلف مبرا هستند و کسی از آنها توان بازخواست ندارد، کمی محتاطانه تر سخن بگویند تا اتهام تقلب و تخلف به آنها چسبیده نشود.
لازم به ذکر است یادآور شویم که بنا بر گزارشاهای نهاد نظارتی، کمبود برگه‎های رای‎گیری، پرشدن صندوق‎ها به نفع نامزدی مشخص در برخی نقاط، تاخیر در بازگشایی محلات رای‌گیری، مداخله برخی مقامات دولتی و کمبود کارمندان زن در محلات رای‎گیری از عمده مشکلات انتخابات 24 جوزا بوده است.

اتهامات علیه امرخیل را از ریشه رد می کنیم



یوسف نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات در نشست خبری امروز هرگونه اتهام علیه ضیاالحق امرخیل ــ رییس دبیرخانه این کمیسیون ــ را رد کرد.

رییس کمیسیون مستقل انتخابات اتهامات علیه رییس دبیرخانه این کمیسیون را رد کرده و پولیس را متهم به دخالت در روند انتخابات کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ یوسف نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات در نشست خبری امروز هرگونه اتهام علیه ضیاالحق امرخیل ــ رییس دبیرخانه این کمیسیون ــ را رد کرد.
ژنرال ظاهر، فرمانده پولیس کابل، رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات را به تخلف و تقلب متهم کرده است.
ژنرال ظاهر ظاهر گفته بود که پولیس در روز انتخابات موتر حامل مواد حساس انتخاباتی را در ناحیۀ نهم شهر کابل متوقف کرد که به گفته آقای ظاهر این مواد به دستور آقای امرخیل قرار بود به ولسوالی سروبی انتقال داده شود و با استفاده از آن، به سود یک نامزد مشخص تقلب شود.
رییس کمیسیون مستقل انتخابات با رد این گفته ها اذعان داشت که اگر کسی اسناد موجه در مورد تخلف آقای امرخیل دارد ارایه کند تا کمیسیون بی طرف به آن رسیدگی نماید.
به گفته آقای نورستانی؛ در ولسوالی سروبی مردم با کمبود ورق رای دهی مواجه شدند و این موترها که حاوی مواد انتخاباتی بودند به سمت ولسوالی سروبی روان بودند که پولیس مانع آن شد.
وی تاکید کرد که آقای امرخیل برای حل کردن سوتفاهم ایجاد شده به محل رفته بود که این موضوع هم خود باعث به وجود آمدن یک سوتفاهم دیگر شد.
وی اقدام پولیس برای ضبط مواد انتخاباتی را محکوم کرده و اظهار داشت که پولیس حق ضبط این مواد را نداشت.
رییس کمیسیون مستقل انتخابات در حالی که از سیاسیون کشور می خواهد تا اعتبار پروسه انتخابات را تخریب نکنند بیان داشت که یک هیات بی طرف، باید قضیه سوتفاهم امرخیل و پولیس کابل را دنبال کند. ناظرین بین المللی نیز می توانند در مورد این موضوع تحقیق کنند.
پیش از این؛ داکتر عبدالله عبدالله، گفته بود که ضیاالحق امرخیل، رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات در تقلب گسترده در انتخابات روز شنبه دخیل است. او از رییس جمهورکرزی خواست تا صلاحیت های آقای امرخیل را به حالت تعلیق درآورد. 
فاطمه موسوی ــ کابل


وزیر امور داخله: موفقیت امروز سیلی محکمی از جانب مردم به روی دشمنان افغانستان بود



وزیر امور داخله برگزاری موفقانه دور دوم انتخابات را گامی دیگری در کشور در راستای استحکام پایه های نظام مردم سالار و یک جامعه قانونمند خواند.
محمد عمر داوودزی وزیر امور داخله با پایان پروسه رای دهی در کشور اعلامیه یی را صادر کرد که در آن گفته شده، 
مردم افغانستان با حضور حماسه آفرین شان در این دور انتخابات یکبار دیگر به تمام جهانیان ثابت ساختند که مصمم به استحکام پایه های نظام مردم سالار و ایجاد یک جامعه قانونمند اند. 
موفقیت امروز سیلی محکمی از جانب مردم به روی دشمنان قسم خورده ی افغانستان بود. با وجود تهدیدات دشمن، مردم کشور به نیروهای امنیتی خود باور کرده و به سوی صندوقهای رای رفتند واین را ثابت ساختند که به نهادینه شدن دموکراسی، و ایجاد صلح وثبات پایدار تعهد کامل دارند. این همه در شرایطی به وقوع پیوست که دشمن برای تخریب و ناکام ساختن این روند ملی، از ماه ها قبل به این طرف آماده گی گرفته بودند.
نیروهای امنیتی کشور نیز با اراده قوی وعزم راسخ وهمکاری مردم توانستند امنیت انتخابات را به گونه درست، و حتا بهتر از دور اول تامین نمایند، وبرای مردم زمینه مناسب رای دهی را فراهم سازد.
همچنان به هموطنان عزیزی که بخاطر موفقیت این پروسه ی ملی جان شیرین خود را از دست دادند، جنت برین و برای زخمی ها شفای عاجل استدعا دارم.
همچنان رسانه های ملی کشور نیز با درک مسولیت افغانی شان در موفق ساختن این پروسه ملی، از طریق آگاهی دهی و تشویق مردم نقش مهمی را ایفا نمودند.

داکتر عبدالله عبدالله
با پیوستن شخصیت ها، تیم های بزرگ و حمایت همه ی مردم جایگاه بالاتری داریم


یکبار دیگر به مردم افغانستان اطمینان می دهم که بسیار پاک وارد رقابت های انتخاباتی شدیم و پاک رقابت کردیم و بالاخره به نتایج پاک چشم دوختیم 
انتخابات 24 جوزا به خوبی و با مشارکت وسیع مردم برگزار گردید. هر چند مشکلاتی از کمبود اوراق رای دهی، تغییر مسیر کامیون صندوق های رای و یا تهدیدات امنیتی وجودداشت ولی مردم افغانستان با حضور گسترده ی خودبار دیگر بر دهان دشمنان کشور کوبیدند و آن ها را خوار کردند. مردم افغانستان از 24 جوزا حماسه ای دیگر آفریدند.
داکتر عبدالله نامزد ریاست جمهوری در نشست خبری گفت: 24 جوزا روز مادر بود و من به همین مناسبت به همه مادران وطن و همه فرزندان این سرزمین تبریک می گویم. متاسفانه تعدادی از مادران این سرزمین باز هم داغدار شدند خداوند به آن ها صبر و اجر نصیب کند. انشاالله گلیم رنج و مصیبت از این کشور برچیده شود.
وی انتخابات دور دوم را موفقیت دیگری برای کشور و مردم افغانستان خواند و افزود: مردم ما با شرکت در انتخابات دور دوم، جایگاه بهتری در مردمسالاری پیدا کردند. از اطمینان مردم افغانستان به تیم اصلاحات و همگرایی از صمیم قلب تشکر می کنم و با احترام و با کمال تواضع، قدردانی خود را از ملت بزرگ افغانستان تقدیم می کنم. مردم افغانستان ما را از خود دانستند و به ما اعتماد کردند. ما نیز مردم را از خود می دانیم، می دانستیم و خواهیم دانست و خود را از مردم می دانیم و در دور دوم با یقین می توانم بگویم که تیم اصلاحات و همگرایی که با پیوستن شخصیت ها، تیم های بزرگ و حمایت همه ی مردم افغانستان جایگاه بالاتری داشت اعتماد بیشتر مردم را نیز جلب کرد.
عبدالله اظهار داشت: مردم با رفتن به پای صندوق های رای یکبار دیگر جهانیان را به تعجب واداشت. یکبار دیگر در 24 جوزا باور مردم به مردمسالاری و به رهبران مردمی که به دردهای مردم می اندیشند و خود را وقف مردم کرده اند و در راستای کسب رضای خدا و خدمت به مردم زندگی می کنند، افزایش یافت.
نامزد ریاست جمهوری تصریح کرد: در دور دوم انتخابات نیز مشکلاتی و تخطی هایی مانند پرشدن صندوق ها، کمبود اوراق رای وجود داشت که امیدواریم به آن رسیدگی جدی شود. همچنین می خواهم که شناسایی شود که این مشکلات از ناحیه ی چه کسی بوده است. امیدواری ما به رای پاک مردم افغانستان بود در قسمت رای، دست ما پاک و دل و خاطر ما جمع و فکر ما مطمین است. افتخار می کنیم که هیچ گاه چشم به تقلب ندوخته ایم و به انتظار تقلب شخصیت و یا فردی در سیستم و یا بیرون سیستم نبودیم. امید ما به خداوند بزرگ و به حمایت ملت قهرمان بزرگ افغانستان بوده است.
وی تامین شفافیت انتخابات و تفکیک آرای باطل از آرای مردم افغانستان را از مسوولیت های کمیسیون انتخابات و کمیسیون شکایات دانست و گفت: شفافیت و قانونمند بودن انتخابات، اعتماد مردم افغانستان را به پروسه ی مردمسالاری و به این کمیسیون ها افزایش می دهد و مشروعیت سیاسی رهبری آینده ی کشور را تضمین می کند. مردم افغانستان دو بار مسوولیت های شهروندی خود را ادا کردند. آن ها در دور اول با وجود سرما و تهدیدهای امنیتی و در دور دوم با وجود گرمای زیاد در سرتاسر کشور باز هم پای صندوق های رای رفتند و تعهد خود را به رای مردم و حق خودشان ثابت کردند. حالا نوبت کمیسیون انتخاباتی است که به رای و خواست مردم احترام بگذارند و در این راستا یک لحظه هم از مسوولیت های خطیر خود غفلت نکنند زیرا مردم افغانستان متوجه عملکرد کمیسیون ها در روزهای آینده می باشند.
داکتر عبدالله از نهادهای ملی و بین المللی که نظارت انتخاباتی را به عهده داشتند تشکر کرد و گفت: همچنین از رسانه ها تشکر می کنم که در طول مبارزات انتخاباتی و در دور اول و دور دوم در سرتاسر کشور پوشش خبری ایجاد کردند و تمام جریانات را زیر نظر داشتند. آن ها کمک کردند تا مشکلات پروسه شناسایی شود و از طرف دیگر مردم آگاهانه به پای صندوق های رای بروند و از حق خود استفاده نمایند. از رهبری اصلاحات و همگرایی، تیم و ستاد اصلاحات و همگرایی و ناظرین این تیم از صمیم قلب تشکر می کنم. ناظرین ما هنوز هم مصروف نظارت و مردم افغانستان بیصبرانه چشم براه نتایج هستند. نتایج، انشاالله معلوم است ولی مسوولیت اعلام نتایج به عهده ی کمیسیون انتخابات است.
عبدالله یادآوری کرد: من یقین دارم روزها و فرصت های خوبی در انتظار مردم افغانستان خواهد بود تا از یکطرف با هم کشور خود را بسازیم و گام های استوارتری در راه تحکیم قانون و حاکمیت قانون، مبارزه با فساد اداری، ایجاد رفاه و بهبود مردم افغانستان و تامین امنیت و صلح عادلانه، رفع بیکاری و مرض از این کشور و گذار افغانستان از این مرحله به مرحله ی بالاتر، تامین مناسبات کشور در سطح منطقه و جهان با پشتوانه ی بین المللی و منطقوی برداریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تقلب هایی به نفع تیم حریف صورت گرفته یا نه، گفت: مشکلاتی در روز انتخابات روی داده است که نمی خواهم روی جزییات آن صحبت کنم ولی در کل مشکلات زیادی از سوی کمپ و تیم مقابل وجود داشته است. رسیدگی به این مشکلات به عهده ی کمیسیون های انتخاباتی است اما اگر به مشکلات رسیدگی نشود و نتیجه را معکوس جلوه دهند تا جایی که روز را شب و شب را روز اعلام نمایند تبصره خواهیم کرد. در مورد کمبود اوراق رای دهی نیز باز هم مشکلاتی وجودداشت ولی به نسبت دور اول کمتر و در نقاط مختلف کشور بود. همچنین در بعضی موارد، رای دادن یک شخصیت باعث معطل ماندن مردم تا یک ساعت و نیم شده و زمانی که از سوی مردم و ناظرین اعتراض شده وی از خشونت استفاده کرده است.
نامزد ریاست جمهوری افزود: در مورد بعضی شخصیت ها نیز اتهاماتی وجود دارد امروز نیز بعضی مشکلات در جریان انتخابات روی داد به طور مثال راننده ی کامیون قصد داشت تا صندوق های انتخاباتی را به جای دیگری غیر از محل مورد نظر انتقال دهد که خلاف قانون است. از طرفی کسانی از شرایط ناامنی در بعضی مناطق استفاده کرده و اقدام به پر کردن صندوق های رای کرده اند. امید است که در این مورد تحقیقات کاملی انجام شود. ما در بعضی موارد ملاحظاتی داریم که آن ها را مطرح کردیم و مطرح خواهیم کرد، اما در کل نمی خواهم موفقیت های مردم افغانستان زیر تاثیر عملکردهای منفی اشخاص قرار بگیرد. عزم و جزم خود را یکبار دیگر در دفاع از رای مردم اعلام می کنم.
عبدالله در میزان تقلب انتخاباتی گفت: هنوز بررسی ها برای تعیین میزان تقلب ادامه دارد. یکبار دیگر به مردم افغانستان اطمینان می دهم که بسیار پاک وارد رقابت های انتخاباتی شدیم و پاک رقابت کردیم و بالاخره به نتایج پاک چشم دوختیم. امیدوارم که سیستم طوری اصلاح شود که دیگر زمینه ی تقلب برای هیچ کس باقی نماند ولی متاسفانه با وجود مشکلاتی در سیستم، افرادی توانستند از این خلاها سوی استفاده نمایند. وعده ی ما به مردم این است که اقداماتی خواهیم کرد تا در آینده رای واقعی آن ها حساب شود و به شمار آید.
داکتر عبدالله خاطرنشان ساخت: حکومت در آینده حکومتی انحصاری نخواهد بود و از تمام استعدادها و شخصیت های بزرگی که صادقانه قصد همکاری داشته باشند دعوت می کنیم تا ما را یاری کنند. همان طور که در دور قبلی اعلام کردم در این دور هم فقط می گویم که وضع ما در انتخابات بسیار خوب است ولی باقی آن به عهده ی کمیسیون انتخابات است.
وی مشارکت مردم در دور دوم را بیشتر از دور اول ندانست و گفت: به دلیل وجود تهدیدات بیشتر در این دور، مشارکت مردم بیشتر از دور اول نبود اما نیروهای امنیتی از بسیاری از حوادث پیشگیری و در مواردی که حوادثی روی داد مقابله کردند تا جایی که نیروهای امنیتی و گروه مقابل که ناامنی ایجاد کردند نیز تلفات داشتند. در رقابت های تبلیغاتی و از ناظرین هم تلفاتی داشتیم. بنابراین مشارکت مردم شاید به اندازه ی دور پیشین نیز نبود. اما این موضوع هنوز بررسی دقیق نشده و یک تخمین است. دلیل دوم، در بعضی مناطق کشور، فصل کشت و کار بود و یا زمان ییلاق رفتن مردم بود. از طرفی گرمای هوا مانع شرکت عده ای از مردم بود و زمانی که کمی هوا خنک تر شد و خواستند تا به پای صندوق رای بروند زمان شرکت در انتخابات به پایان رسیده بود. در کل مردم افغانستان از سرتاسر کشور در انتخابات شرکت کردند.
عبدالله از مشوره های جامعه ی بین الملل تشکر کرد و گفت: خاطرنشان می کنم برای قدم گذاشتن در این راه از کسی درس نگرفتیم و منافع کشور را به خوبی درک کرده ایم. در گذشته به خاطر کشور خود حاضر به قربانی شدن بودم و هستم و مردم ما نیز با دادن قربانی به این مرحله رسیده اند. واضح است که نتایج مشروع قابل قبول ما خواهد بود.
به باور وی جایی برای تکرار مسایل گذشته نیست. درس هایی از انتخابات گذشته وجود دارد و توقع همه ی مردم از کمیسیون های انتخاباتی این است که بادرنظر داشت قانون عمل و اعتماد مردم را اعاده کنند. دور سومی در کار نیست. وقتی مردم با قبول خطرات و مشکلات به پای صندوق های رای می روند کسی نمی تواند با بی مسوولیتی در مقابل حرکت ملی مردم برخورد کند بنابراین باید در مقابل تقلب و تخطی ها برخورد مسوولانه صورت بگیرد.

Sunday, June 15, 2014

پاکستان در دور دوم انتخابات، به تعهداتش عمل نکرد


شورای امنیت ملی کشور اعلام کرده که تداوم حملات توپخانه ای نظامیان پاکستانی در دور دوم انتخابات نشانگر عدم پایبندی پاکستان به تعهداتش است.

شورای امنیت ملی کشور اعلام کرده که تداوم حملات توپخانه ای نظامیان پاکستانی در دور دوم انتخابات نشانگر عدم پایبندی پاکستان به تعهداتش است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ شورای امنیت ملی در نشستی که عصر روز گذشته داشت؛ از عملکرد نظامیان پاکستان در روز انتخابات ۲۴ جوزا انتقاد کرد.
در اعلامیه ارگ آمده است که این شورا، پاکستان را به عدم پایبندی به تعهداتش در روز برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری متهم کرده است.
این شورا در نشست خود که در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد؛ تداوم حملات توپخانه ای پاکستان را محکوم کرده است.
اعضای شورای امنیت کشور گفته اند که تداوم حملات توپخانه ای نظامیان پاکستانی بر مناطق شرقی کشور در روز انتخابات خلاف وعده دولت پاکستان بوده است.
در اعلامیه آمده است: " تداوم حملات توپخانه ای پاکستان بیانگر این واقعیت است که نظامیان پاکستانی، برخلاف وعده هایی که از جانب مقامات شان مبنی بر همکاری در راستای تامین امنیت برگزاری انتخابات دور دوم ریاست جمهوری کرده بودند، عمل کرده اند".
شورای امنیت در جلسه های گذشته خود اعلام کرده که تشدید حملات راکتی پاکستان برای اخلال دور دوم انتخابات است.
فرمانده پولیس ولایت کنر گفته بود که نظامیان پاکستانی ده ها راکت در جریان رای دهی و شب قبل از برگزاری انتخابات٬ بر ولسوالی های شیگل و دانگام حملات راکتی انجام دادند.
به گفته او؛ در نتیجه پرتاب این راکت ها سه عضو یک خانواده در ولسوالی شیگل زخمی شده اند.
خبرگزاری جمهور ــ کابل

داکتر عبدالله در غزنی پیشتاز است

مسئولان کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخاباتی در ولایت غزنی از پیشتاز بودن داکتر عبدالله در این ولایت خبر می‌دهند. مسئولان این کمیسیون می‌گویند که نتایج شمارش آرای آندسته از مراکز رای‌گیری ولایت غزنی که تاکنون به دفتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات رسیدهT نشان می‌دهد که داکتر عبدالله عبداالله در این ولایت فیصد بالایی از آرای مردم غزنی را به خود اختصاص داده است.


مسئولان کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخاباتی در ولایت غزنی از پیشتاز بودن داکتر عبدالله در این ولایت خبر می‌دهند.
مسئولان این کمیسیون می‌گویند که نتایج شمارش آرای آندسته از مراکز رای‌گیری ولایت غزنی که تاکنون به دفتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات رسیدهT نشان می‌دهد که داکتر عبدالله عبداالله در این ولایت فیصد بالایی از آرای مردم غزنی را به خود اختصاص داده است.
عبدالقدیر تگین؛ کمیشنر کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخاباتی در غزنی گفت که نتایج آرای مراکز انتخاباتی مرکز و ولسوالی های نزدیک به مرکز در این ولایت به دفتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات مواصلت کرده و نتایج ولسوالی های دوردست غزنی قرار است در زودترین فرصت به این دفتر برسد.
تگین گفت که نتایج آندسته از مراکزی که تاکنون رسیده نشان می‌دهد که داکتر عبدالله عبدالله در غزنی پیشتاز است و فیصدی بالایی از آرای مردم غزنی را به خود اختصاص داده است.
کمیشنر کمیسیون مستقل سمع شکایات انتخاباتی در غزنی گفت که در ولسوالی های امن غزنی که مردم به گونه گسترده رای داده اند داکتر عبدالله پیشقدم است.
تگین با اشاره به تخطی های انتخاباتی در غزنی افزود که تا به‌حال بیش از ۲۰ شکایت انتخاباتی به گونه رسمی از سوی آنان ثبت شده است.
وی گفت که ستاد انتخاباتی داکتر عبدالله عبدالله شکایتی رسمی از ولسوالی اندر غزنی ثبت کرده مبنی بر اینکه در این ولسوالی فرمانده پولیس و قیام کنندگان محلی به همکاری ناظران داکتر اشرف غنی و دی اف سی‌ها به صورت بسیار گسترده به نفع آقای غنی تقلب کرده اند.
تگین افزود که این موضوع از سوی کمیسیون سمع شکایات بررسی می‌شود و در صورت صحت آن، کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات در اندر که به تقلب دست دارند به ارگان های عدلی و قضایی غزنی معرفی می‌شوند و صندوق های رای این ولسوالی نیز قرنطینه خواهند شد.
در همین حال برخی از ناظران مستقل در غزنی گفتند که در مرکز انتخاباتی مسجد امام زمان(ع) در شهر غزنی داکتر عبدالله عبدالله ۱۸۰۰ رای و داکتر اشرف غنی ۱۰ رای، در مرکز انتخاباتی خاک غریبان، داکتر عبدالله عبدالله ۱۱۸۸ رای و داکتر غنی ۳۸۳ رای، در مرکز انتخاباتی مستوفیت غزنی داکترعبدالله عبدالله ۱۶۰۰ رای و داکتر غنی ۳۴۰ رای کسب کرده اند.
این ناظرین می‌گویند که به صورت کل در تمام مراکز انتخاباتی شهر غزنی داکتر عبدالله عبدالله با اختلاف بسیار بلند، پیشتاز است.
گفتنی است که روز گذشته شماری از ناظران مستقل از تخطی های انتخاباتی ناظران داکتر اشرف غنی احمدزی در شماری از مراکز رای دهی در شهر غزنی خبر دادند.
احمدشاه که از سوی نهادی موسوم به دیدبان انتخابات افغانستان(ای وا) پروسه انتخابات را در غزنی نظارت می‌کرد به رسانه ها گفت که واسکت هایی را که ناظرین داکتر اشرف غنی به تن داشتند عدد ۵ در آن دیده می‌شد.
وی گفت که این موضوع از سوی کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات و ناظران داکتر عبدالله مورد اعتراض قرار گرفت و در نتیجه بعد از چند ساعت ناظرین آقای غنی واسکت های عدد پنج از تن بیرون نمودند.  

تاکید نامزدان ریاست جمهوری مبنی بر عدم پذیرش تقلب در انتخابات


امروز کشور گواه یک رویداد بزرگ تاریخی یعنی انتخابات ریاست جمهوری بود. افغانها با شورو شوق فراوان در برابر مراکز رای دهی سراسر کشور بدون هیچ هراسی صف بستند تا رییس جمهور منتخب شان را برگزینند، اما در اینجا دونامزد ریاست جمهوری که با هم رقابت میکنند در جریان ریختن رای شان به صندوقها از تامین امنیت انتخابات امروز توسط نیروهای امنیتی کشور قدر دانی کرده، بر جلوگیری از تقلب در این روند ملی تاکید کردند.
داکتر عبدالله عبدالله و داکتر اشرف غنی احمدزی دو نامزد ریاست جمهوری که برای ریختن رای شان به محلات جداگانه رفته بودند، ضمن قدردانی از فعالیت نیروهای امنیتی کشور در تامین امنیت انتخابات، بر جلوگیری از تقلب در این روند ملی تاکید کردند. آقای عبدالله میگوید، حتی یک رای تقلبی را هم نمیپذیرند و همزمان با این آقای احمدزی گفت، تقلب نمیکند و  تقلب را هم نمی پذیرد. امروز کشور گواه یک رویداد بزرگ تاریخی یعنی انتخابات ریاست جمهوری بود. افغانها با شورو شوق فراوان در برابر مراکز رای دهی سراسر کشور بدون هیچ هراسی صف بستند تا رییس جمهور منتخب شان را برگزینند، اما در اینجا دونامزد ریاست جمهوری که با هم رقابت میکنند در جریان ریختن رای شان به صندوقها از تامین امنیت انتخابات امروز توسط نیروهای امنیتی کشور قدر دانی کرده، بر جلوگیری از تقلب در این روند ملی تاکید کردند. 
این دورقیب که یکی ان توسط رای مردم به کرسی ریاست جمهوری تکیه خواهد زد میگویند، اگر ارای تعیین شده برای رسیدن به این کرسی را به دست نیاورند به قانون احترام میگزارند، ولی در عین حال هشدار میدهند، به هیچ صورت تقلب را نمی پذیرند. 

با این همه عناصر اصلی قدرت یعنی مردم با انکه از روند رای دهی خوشبین اند. اما از نامزد برنده انتظار دارند به وعده های شان عمل کرده در جهت اوردن صلح در کشور تلاش کنند.

استقبال کشورهای جهان از برگذاری دور دوم انتخابات افغانستان


alt
بر گذاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، با استقبال گرم کشورهای جهان روبه روشده است. امریکا و بریتانیا این انتخابات را نمایان گر ارادۀ قاطع مردم افغانستان برای تحکیم مردم سالاری و نیرومند شدن نیروهای امنیتی این کشور می دانند.

ایران وپاکستان نیز گفته است که این انتخابات یک گام بزرگ به سوی یک آینده درخشان درافغانستان است.

درهمین حال، دبیرکل ناتو، اندرس فوگ راسمیسیون گفته است که امید دارد تا روند شمارش آرا واعلام نتایج نهایی، به گونۀ شفاف پایان یابند.

مردم افغانستان با حضور میلیونی وحماسه آفرینی دردور دوم انتخابات ریاست جمهوری بازهم جهان را شگفتی زده ساختند. رهبران جهان گفته اند که مردم افغانستان با شرکت در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به جهان نشان دادند که به مردم سالاری باوردارند وازهیچ تهدیدی هراس ندارند.

کاخ سفید این انتخابات را برای یک آینده بهترمردم افغانستان، گام بزرگ می‌داند.

کاخ سفید در خبرنامۀ گفته است: "کار کمیسیون های انتخاباتی درهفته های آینده اهمیت ویژۀ خواهد داشت، امریکا همچنان به تعهد اتش به افغانستان پس ازسال ۲۰۱۴ نیز پابند است."

در این میان وزیر خارجه امریکا، جان کری گفته است که مردم افغانستان با نادیده گرفتن تهدید ها ورفتن به پای صندوق های رأی دهی راه را به سوی یک آینده با ثبات مشخص کردند.

جان کری گفته است: " ایالات متحد در کنارمردم افغانستان همچنان ایستاده خواهد بود وما انتظارامضای پیمان امنیتی دوجانبه را در آینده نزدیک داریم. میلیون ها مرد وزن افغانستان یک باردیگر برای انتخاب رییس جمهور آینده به پای صندوق های رأیدهی رفتند وزمینه را برای انتقال مردمی قدرت برای نخستین باردرتاریخ افغانستان هموارکردند."

دبیرکل ناتو اشتراک مردم افغانستان را دراین انتخابات یک روز تاریخی برای این کشور خوانده است.

اندرس فوگ راسمیوسن گفته است: " نیروهای امنیتی افغانستان با وجود تهدید ها مسؤولیت شان را به خوبی انجام دادند. برای آینده افغانستان مهم است که اکنون روند بعدی این انتخابات به گونه شفاف وقابل اعتماد پایان یابد."

بریتانیا یکی ازحامیان بزرگ دیگر افغانستان، گفته است که افغانان یک باردیگربه جهانیان نشان دادند که تمایل جدی برای رقم زدن آینده شان دارند.

ویلیم هیگ، وزیرخارجه بریتانیا گفته است: " من آرزوم دارم که هر دونامزد ریاست جمهوری ودسته های انتخاباتی شان ازخود شکیبایی نشان بدهند وبه نهادهای انتخاباتی حرمت بگذارند. بریتانیا باهرکسی که ازسوی مردم افغانستان رییس جمهورانتخاب شده باشد، کارخواهد کرد."

شماری دیگرازکشورها برگذاری پیروزمندانه این انتخابات را یک ناکامی بزرگ برای شورشیان و یک دستاورد بزرگ برای افغانستان می دانند.

در این میان، رییس جمهور ایران گفته است: " امیدوار هستیم روند انتخابات در افغانستان به خوبی تکمیل شود و هرکسی که ازسوی مردم انتخاب می شود، حکومت آینده این کشور را در دست بگیرد."

این انتخابات با استقال پاکستان بزرگترین همسایه افغانستان نیز روبه روشده است.

وزارت خارجه پاکستان در خبرنامۀ گفته است: " این انتخابات یک گام تاریخی به سوی یک آینده درخشان است، مردم افغانستان نشان دادند که اراده قاطع برای گذار به سوی یک اینده مردم سالار و صلح آمیز دارند."

دبیرکل سازمان ملل، بانکی مون نیز در خبرنامۀ گفته است که مردم افغانستان با شرکت گُسترده درانتخابات به خشونت و وحشت نه گفتند.

جامعۀ جهانی بارها برگذاری موفقانه انتخابات وسپردن صلح آمیزقدرت را به یک حکومت منتخب درافغانستان یکی ازپیش شرط های بنیادین برای ادامه کمک های جهانی به این کشور دانسته است.

در انتخابات روز شنبه در حدود هفت میلیون افغان به پای صندوق های رأی دهی رفتند تا رهبر آیندۀ شان را انتخابات کنند.

امرخیل با تقلب مهندسی شده




مجلس سنا، از نقش نیروهای امنیتی و رسانه ها در انتخابات تقدیر کرد



مجلس سنا از نقش نیروهای امنیتی و رسانه ها در تامین امنیت و اطلاع رسانی در انتخابات ۲۴ جوزا با اهدای دسته گل تقدیر کرد.
محمدعلم ایزدیار معاون اول مجلس سنا گفت: " نیروهای امنیتی با تامین امنیت کشور و رسانه ها با اطلاع رسانی از جریان های انتخاباتی زمینه بهتری برای اشتراک مردم به پای صندوق های رای فراهم کردند؛ جا دارد مجلس سنا از تلاش های آنان سپاس گذاری کند".
آقای ایزدیار افزود: مجلس سنا به منظور تقدیر از کارکرد شایسته نیروهای امنیتی و رسانه ها در تامین امنیت و اطلاع رسانی در انتخابات روز گذشته، یک دسته گل را به یکی از منسوبین امنیتی و یک نماینده رسانه های همگانی تقدیم می کند.
ایزدیار خاطر نشان کرد: " ما از حکومت می خواهیم که از کارکرد خوب نیروهای امنیتی در تامین امنیت انتخابات، به صورت شایسته قدردانی کند".
انارکلی هنریار عضو مجلس سنا گفت: محاسبات دشمن این بود که با استفاده از فصل گرما، می توانند امنیت انتخابات را به سادگی برهم بزنند؛ اما نیروهای امنیتی با ایستادگی شان جواب قاطع به خواست های مخالفان دادند.
او خاطرنشان کرد: نیروهای امنیتی با دادن قربانی های زیاد، زمینه رفتن مردم به پای صندوق های رای را فراهم کردند.
اعضای مجلس سنا، از سربازانی که جان خود را در راستای تامین امنیت انتخابات از دست داده و یا هم زخمی شده اند نیز ستایش کردند.
همچنین، سناتوران بیان داشتند که اطلاع رسانی به موقع رسانه ها نیز سبب شرکت گسترده مردم و جلوگیری از تقلب در روند انتخابات شده است.
انتخابات ریاست جمهوری، روز گذشته زیر تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.
همچنین، روند رای دهی در انتخابات دیروز به صورت گسترده زیر پوشش رسانه های همگانی قرار داشت.
عبدالله امینی ـ مجلس شورای ملی



نتایج از سایت کمیسیون مستفل انتخابات اعلام شده نشان میدهد داکتر عیدالله عبدالله 63.2% و داکتر محمد اشرف غنی احمدزی 36.8% بدست اوردند این شمارش در محل های رای دهی توسط کارمندان کمیسیون صورت گرفته است
منبع : سیایت کمیسیون مستقل انتخابات
تا میتوانید به اشتراک بگذارید.



Saturday, June 14, 2014

محسنی: باختم روند انتخابات ثبت شکایات سرعت یافته است


آقای محسنی گفت که این شکایات از کابل وولایات مختلف میباشد اما مشخص نکرد که از چند ولایت میباشد.
سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی میگوید که تا حال ٧٧ مورد شکایت از سوی تیم های نامزدان دراین کمیسیون ثبت شده است.

نادر محسنی به خبرافغان گفت که ٢۴ مورد این شکایات به صورت رسمی وکتبی درکابل ودفاتر ولایتی این کمیسیون درج شده است.

وی افزود که ٥٣ مورد دیگر آن از طریق تیلفونی در دفاتر این کمیسیون ثبت گردیده است.
آقای محسنی گفت که این شکایات از کابل وولایات مختلف میباشد اما مشخص نکرد که از چند ولایت میباشد.

به گفته سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی،این شکایت ها از سوی تیم های نامزدان وطرفداران آنها صورت گرفته است اما وی جزییات نداد که بیشتر شکایات از سوی کدام یک از نامزدان وهواداران شان صورت گرفته است.

وی گفت که این شکایات درموارد مختلف از جمله تمام شدن اوراق رای دهی،مداخله کارمندان حکومتی در امور انتخابات ومختل کردن روند رای دهی توسط برخی از افراد میباشد.

آقای محسنی گفت که ممکن تا اخیر روز آمار شکایات درج شده افزایش یابد.

طالبان انگشت رای دهنده گان را در ولایت هرات بریدند


جنرال ایوب سالنگی معین وزارت امور داخله در صفحه تویتر خود نوشته است که شورشیان پس از اینکه دربرهم زدن امنیت انتخابات ناکام ماندند٬ انگشتان دست این یازده رای دهنده را بریدند.
یک منبع امنیتی در ولایت هرات در غرب کشور می گویند که طالبان امروز انگشت دست یازده تن را به دلیل شرکت در انتخابات بریده اند.
این رویداد حوالی ساعت سه بعد از ظهر امروز در قریه موسوم به عقابه از مربوطات ولسوالی رباط سنگی هرات رخ داده است.
منبع امنیتی که با خبرگزاری بخدی صحبت می کرد گفت که این یازده تن پس از اینکه مراکز رای دهی را ترک می کردند از سوی طالبان ربوده شده و به یکی از قریه های دور دست رباط سنگی منتقل شدند.
طالبان ناخن های دست یکی از این افراد را نیز کشیده اند.
جنرال ایوب سالنگی معین وزارت امور داخله در صفحه تویتر خود نوشته است که شورشیان پس از اینکه دربرهم زدن امنیت انتخابات ناکام ماندند٬ انگشتان دست این یازده رای دهنده را بریدند.
آقای سالنگی عاملان این رویداد را جنایتکاران خوانده است.
دومین دور انتخابات ریاست جمهوری امروز شبنه در سراسر کشور برگزارشد.
مقام های امنیتی می گویند با وصف تهدید های جدی شورشیان٬ ماموران امنیتی قادر شدند امنیت انتخابات را تامین کنند و زمینه را برای حضور میلیونی مردم در مراکز رای دهی فراهم کردند.
وزیر داخله گفت که حملاتی از سوی طالبان در بخش های افغانستان صورت گرفته اما به گفته او این حملات تاثیر بر روند انتخابات نداشته است.
افراد که انگشت دست شان از سوی طالبان ربوده شده برای تداوی به بیمارستان شهر هرات منتقل شده اند.
بیشتر آنها افراد مسن هستند و به خبرگزاری بخدی گفتند که نخست از سوی طالبان ربوده شدند و سپس این شورشیان انگشت دست آنها را قطع کرده اند.
این افراد می گویند که طالبان انها را به یکی از قریه های دور دست رباط سنگی انتقال دادند و انها را دو ساعت بازداشت کردند.
طالبان هشدار داند که انگشت دست کسانیکه در انتخابات شرکت کردند را خواهند برید.
طاهری داکتر در بخش عاجل شفاخانه حوزوی هرات می گوید که این افراد شام امروز به شفاخانه انتقال یافتند.
آقای طاهری به خبرگزاری بخدی گفت: ̎تمامی این افراد در حال حاضر در شفاخانه تحت تداوی هستند و وضع صحی آنها رضایت بخش است اما خونریزی شدید دارند.̎

رئیس جمهور کرزی از مردم قدردانی کرد


رئیس جمهور کرزی در پی اتما موفقانه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری پیامی صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، رئیس جمهور کرزی در این پیام تصریح کرد: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری کشور به پایان رسید، اشتراک هموطنان عزیز ما در انتخابات، کشور عزیز ما را یک قدم دیگر به طرف ثبات و سعادت پیش برد. 
رئیس جمهور کرزی با اشاره به اقدامات  و تلاش کسانی که از آنان به عنوان بدخواهان افغانستان یاد کرد، برای تخریب روند انتخابات، خاطر نشان کرد: پولیس، اردوی ملی و امنیت ملی ما با جان فشانی از مردم و خاک خود دفاع کردند اما باز هم امروز متاسفانه تلفات ملکی داشتیم، ساحات انتخاباتی در بعضی جاها مورد حمله قرار گرفت ولی مردم افغانستان با ارادهء راسخ و قوت دل همیشگی خود به پای صندوق های رای رفتند و افغانستان عزیز را سرفراز و کامیاب گردانیدند. 
دا ورځ دې ګرانو وطنوالو! بیا هم د ټولو مبارک وي. موږ وښودله چې پیاوړی ملت یو او په خپل خیر پوه ملت یو. د دې انتخاباتو په نتیجه کې به افغانستان انشاالله وتعالی د ډیر ثبات او خوشحالۍ خاوند شي. دواړو کاندیدانو ته مبارکي وایم، د دوی ملګرو ته مبارکي وایم او خاصتاً نن د افغانستان ملت ته او د دوی بچیانو ته چې پولیس دي، عسکر دي، د ملي امنیت منسوبین دي او د افغانستان مطبوعات دي، مبارکي وایم. هغو کورنیو ته چې د نن د انتخاباتو په جریان کې په حملوکې، په تروریزم کې تاوان ورته ورسېد تسلیت وایم، صبر ورته غواړم، نتیجه د دې زحماتو به افغانستان ته د خیر وي.


تقویم انتخاباتی

٢۴ جوزا ١٣٩٣ روز انتخابات
٢۵ جوزا – ٣١ جوزا ١٣٩٣ جمع آوری خريطه ھای محافظتی نتايج به دفتر مرکزی کميسيون مستقل انتخابات
٢۵ جوزا – ٧ سرطان ١٣٩٣ شمارش آرای انتخابات دور دوم رياست جمھوری
١١ سرطان ١٣٩٣ اعلان نتايج ابتدايی انتخابات دور دوم رياست جمھوری
١٢ و ١٣ سرطان ١٣٩٣ درج شکايات در ارتباط به انتخابات دور دوم رياست جمھوی
١۴ سرطان – ٢۴ سرطان ١٣٩٣ رسيدگی به شکايات انتخابات دور دوم رياست جمھوی
٢۵ سرطان ١٣٩٣ فيصله نھايی کميسيون مستقل شکايات انتخابات و ارسال آن به کميسيون مستقل انتخابات
٣١ سرطان ١٣٩٣ اعلان نتايج نھايی انتخابات دور دوم رياست جمھوری

بیش از هفت میلیون تن در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند / سی و هشت درصد اشتراک کنندگان زنان هستند


محمدیوسف نورستانی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در آخرین نشست مطبوعاتی انتخابات امروز گفت که بیش از هفت میلیون تن در انتخابات ریاست جمهوری اشتراک کرده اند.
آقای نورستانی در نشست خبری مشترک با وزیر امور داخله، لوی درستیز قوای مسلح و رئیس عمومی امنیت ملی گفت: "سی و هفت درصد اشتراک کنندگان زنان هستند" 
رئیس کمیسیون مستقل انتخابات ضمن تبریک برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت: از کاندیدان می خواهم که پیشداوری نکنند و تا زمان اعلام نتایج صبر کنند. 
به گفته وی، برگزاری انتخابات دور دوم بزرگترین رودیداد در تاریخ کشور است، زیرا در این دوره پس از 12 سال انتقال قدرت و مسئولیت های امنیتی به طور مسالمت آمیز انجام می شود است. 
به باور نورستانی، دو انتخابات اخیر بهتر از گذشته بوده است. 
او همچنان تأکید کرد که نیروهای امنیتی بی طرفی کامل شان را حفظ نکردند. 
نورستانی تأکید کرد ما خود را در برابر هر رای مردم مسئول می دانیم و هر گونه آرای تقلبی را دور می سازیم .
وی گفت نتایج ابتدایی انتخابات 11 سرطان و نتایج نهایی پس از بررسی شکایات انتخاباتی 31 سرطان اعلام می شود.
نورستانی علاوه کرد: نیروهای امنیتی کشور، امنیت را در تمامی مراکز و محلات رای دهی افغانستان برای شرکت وسیع مردم در انتخابات تامین کردند که در نهایت پروسه انتخابات به بهترین نحو ممکن برگزار شد. 
او افزود: ما مردم افغانستان مسئولیت تعیین سرنوشت خود را داریم و به عنوان کشور مستقل در سطح جهان، آینده کشور را به دست خود رقم می زنیم. 
رئیس کمیسیون مستقل انتخابات با بیان اینکه برگزاری انتخابات در کشور کار 
مشکلی است گفت: با توجه به شرایط امنیتی و اقتصادی کشور و نیز وجود 
تهدیدات و چالش ها در افغانستان، برگزاری پروسه انتخابات در کشور کار 
آسانی نیست. 
وی به برخی از مشکلات از جمله صعب العبور بودن مسیرها برای انتقال مواد 
انتخاباتی، استفاده از حیوانات برای انتقال، بی سوادی برخی مسئولین در 
قریه جات و قصبه های دور دست و نا امنی اشاره کرد. 
یوسف نورستانی در ادامه از برخی دستاوردها یاد کرد و افزود: مدیریت و 
تامین امنیت انتخابات توسط افغان ها، مشروعیت بخشیدن به پروسه انتخابات 
توسط اشتراک وسیع مردم، فعالیت بسیار موثر رسانه ها در عرصه اطلاع رسانی 
دستاوردهای مهم پروسه انتخابات می باشد. 
نورستانی تأکید کرد ما خود را در برابر هر رای مردم مسئول می دانیم و مسئولیت ما تنها برگزاری انتخابات نیست بلکه حفط آرای مردم نیز مسئولیت ما است. 
او همچنان تأکید کرد که نیروهای امنیتی بی طرفی کامل شان را حفظ نکردند. 
آقای نورستانی همچنین از کاندیدان خواست تا پیش داوری نکنند و تا زمان اعلام نتایج صبر کنند. 
وی در ادامه از میزان اشتراک کنندگان سخن گفت که بیش از هفت میلیون تن در 
انتخابات ریاست جمهوری اشتراک کرده اند که ۳۸درصد اشتراک کنندگان را زنان 
و ۶۲ درصد دیگر را مردان تشکیل داده اند. 
ریس کمیسیون مستقل انتخابات افزود: حدود ۲۳۱۳۶ مرکز پلان شده داشتیم که 
۴۰ درصد برای زنان و ۶۰ درصد برای مردم در نظر گرفته شده بود.
در ادامه محمد عمر داودزی وزیر داخله کشور برگزاری انتخابات را امری 
مهم عنوان کرد و گفت: انتخابات در فضایی امن برگزار شد، اما هنوز هم فراموش نمی کنیم که کشور با نا امنی و جنگ نیابتی روبرو است و صلح سرتاسری وجود ندارد و ما انتخابات را در چنین حالتی با موفقیت برگزار کردیم. 
او گفت میزان تهدیدها نسبت به دور اول بلندتر بود و نیز برنامه های دشمن بیشتر اما مردم ما در تامین امنیت بسیار زیاد با نیروهای امنیتی همکاری داشتند. 
در اخیر رحمت الله نبیل سرپرست ریاست عمومی امنیت ملی گفت: در ده روز 
گذشته ۶۱ عملیات انجام شده که در نهایت ده شبکه از گروه های تروریستی 
طیبه، حقانی و طالبان از هم پاشیده شدند. 
او گفت در ۲۴ ساعت گذشته ۶ عملیات در سطح کابل صورت گرفته که در نهایت ۶ 
شبکه مهم تروریستی متلاشی شده و در کل از تاریخ ۱۷ حمل تا حالا در حدود 
۴۷۳ برنامه دشمن خنثی گردیده است. 
وی در اخیر خاطرنشان کرد که در ۴۸ ساعت گذشته ۳۱۶۵ اطلاعات مهم امنیتی با 
نیروهای امنیتی کشور شریک ساخته شده است.

خلق حماسه‌ی دیگر/انتخابات دور دوم ریاست جمهوری برگزار شد


دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان رسما ساعت هفت صبح دیروز آغاز شد و تا ساعت ۱۶ عصر ادامه داشت. 
به گزارش خبرگزاری آوا، داکتر عبدالله عبدالله و داکتر اشرف‌غنی احمدزی دو نامزد پیشتاز ریاست جمهوری در دوم باهم رقابت کردند. 
انتخابات دور دوم ریاست جمهوری تحت تدابیر شدید امنیتی در سراسر کشور برگزار شد. کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد که بیش‌از هفت میلیون نفر دراین دور انتخابات شرکت کردند. 
احمد یوسف نورستانی، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات همزمان با آغاز روند رای‌دهی نخستین رای را به صندوق ریخت. آقای نورستانی از مردم خواست که رویداد شانزده حمل را تکرار کنند و حضور گسترده داشته باشند. 
حامد کرزی، رئیس جمهوری در آغازین ساعت رای‌گیری به لیسه امانی، یکی از مراکز رای دهی رفت و رای خویش را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، به صندوق انداخت. 
رئیس جمهور پس از رای دادن خطاب به مردم کشور گفت:" امروز آمدن شما به مراکز رای دهی و رای دادن به کاندید دلخواه تان، افغانستان عزیز را به طرف ثبات و حکومت بسیار بهتر و زندگی بهتر استقامت می‌دهد." 
رئیس جمهور گفت که امروز روزی است که افغانستان در حقیقت از مرحله انتقال به مرحله ثبات، ترقی و آرامش قدم محکم می گذارد. 
آقای کرزی در ادامه خطاب به مردم گفت: پس بیایید به دست خود سرنوشت خویش را تعیین کنید و کشور تانرا از هر گونه احتیاج بیرونی رهایی ببخشید و نجات دهید. 
رئیس جمهور مردم افغانستان را برای اشتراک گسترده در انتخابات تشویق کرد و گفت:" رای شما ثبات و ترقی افغانستان است، به پا ایستاده شدن افغانستان است، به این اساس بیرون شوید و رای دهید." 
معاونان رئیس جمهور نیز با حضور در مراکز رای‌دهی در کابل رای خود را به صندوق ریختند. 
محمد یونس قانونی، معاون اول ریاست جمهوری با حضور در مرکز انتخاباتی در لیسه امانی کابل، رای داد. آقای قانونی بعد از استعمال رای خود طی سخنانی از مردم خواست که یک بار دیگر حماسه ۱۶ حمل را خلق کنند. 
آقای قانونی از نهادهای دولتی و کمیسیون های دوگانه انتخاباتی خواست که به اساس حکم ریاست جمهوری اصل بی‌طرفی خود را در انتخابات حفظ کنند. 
نامزدان ریاست جمهوری هم در ساعات اولیه، رای خود را استعمال کردند. 
داکتر عبدالله با هر دو معاونش با حضور در لیسه استقلال شهر کابل رای خود را به صندوق انداخت. 
آقای عبدالله به تهدیدات امنیتی اشاره کرد و از تلاش های نیروهای امنیتی برای امن ساختن انتخابات، قدردانی نمود. 
داکتر اشرف غنی احمدزی همراه با سرور دانش، معاون دوم و شماری از هوادارانش با حضور در لیسه حبیبیه کابل رای داد. 
احمدزی پس‌از استعمال رای خود، در نشست خبری گفت:" ما می خواهیم که توسط فیصله شفاف ملت رئیس جمهور آینده ریاست جمهوری افغانستان انتخاب شود." 

چالش ها 
این دور از انتخابات نیز همانند دور نخست، با مشکلات و موانع رو به رو بود. 
در پی حضور گسترده مردم در برخی ولایات، در نیمه روز برگه‌های رای تمام شد؛ اما چند ساعت بعد کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد که به مراکزی که به کمبود رای مواجه شدند، برگه‌های اضافی ارسال شده‌است. 
شماری از نهادهای مشاهد انتخابات هم گزارش دادند که در برخی مراکز مردم از پاک‌شدن رنگ‌ انگشتان رای‌دهندگان شکایت داشتند. 
به دنبال این، رئیس کمیسیون مستقل انتخابات در نشست خبری گفت که به ۳۳۳ محل رای‌دهی برگه‌های اضافی فرستاده شده است. 
آقای نورستانی همچنان در مورد پاک‌شدن رنگ، گفت: رنگ همان رنگی است که در دور اول انتخابات استفاده شده بود و با گذشت زمان، تیره‌تر می‌شود. 

رویدادهای امنیتی 
تا ساعتی به پایان دومین دور انتخابات ریاست جمهوری، ۱۵۰ حمله از سوی شبه نظامیان در مناطق مختلف کشور صورت گرفت که در نتیجه آن ۹۹ نفر زخمی شدند. 
در برخی از ولایات میان طرفداران دو ستاد انتخاباتی نیز زد و خوردهای صورت گرفته‌است. 
این گزارش‌ها می‌افزاید که در نتیجه خشونت‌های امروز در ولایت خوست دست کم ۵ نفر، در لغمان ۴ نفر، در بدخشان ۶ نفر و در غور و ننگرهار نیز تعدادی کشته شده‌اند. 
در عین حال کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرده که ۱۲۰ مرکز رای‌گیری به دلیل مشکلات امنیتی باز نشد و رای دهندگان نتوانستند رای بدهند.


سید انور رحمتی والی ولایت غور گفت که در پنج ولسوالی این ولایت نیروهای امنیتی و مخالفان دولت درگیر شدندکه در نتیجه ۹ مرکز رای گیری در این ولایت بسته باقی ماندند و ۱۹۵ مرکز برای روی رای دهندگان باز بودند.


دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در ۶,۳۶۵ مرکز رای‌گیری شامل ۲۳,۱۳۶ محل رای‌گیری، برگزار می‌شود. هر محل رای‌گیری دارای یک صندوق است.
محل‌های رای‌گیری مردانه و زنانه جدا هستند. در این انتخابات ۱۳,۸۱۲ محل مردانه و ۹,۳۲۴ محل زنانه در نظر گرفته شده‌است. در دور اول انتخابات ۲,۵۴۰ محل کمتر از دور دوم بود.
نقشه مراکز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را اینجا ببینید.


لت‌وکوب ناظران تیم اصلاحات و همگرایی



داکتر عبدالله عبدالله در صفحه فیس‌بوک خود نوشت:" بازهم اخبار ناخوش در مورد كمبود برگه‌هاي رای دهي از گوشه و كنار كشور به‌ما مي‌رسد. توجه جدي كميسيون انتخابات را خواهانيم."
به گزارش خبرگزاری آوا، آقای عبدالله همچنان نوشته است: خبرهاي از اعمال خشونت و لت و كوب ناظرين ما مي‌رسد كه باعث نگراني جدي ما گرديده است.
عبدالله افزود: ‌از ناظرين و هواخواهان تيم اخير و مسؤلين امنيتي مي طلبيم كه دست از زورگويي در مقابل كارمندان و ناظرين تيم اصلاحات و همگرايي بردارند.


آرای هر نامزد در دور اول در ولایات مختلف



در کابل، داکتر عبدالله با کسب 389584 رای که در کل49.62 درصد آرا را می سازد، در رده نخست قرار گرفت و داکتر اشرف غنی احمدزی با گرفتن 248220 رای 31.62 آرای کل کابل را بدست آورد.

در کاپیسا، داکتر عبدالله 52544 رای بدست آورد که 78.81 درصد آرای کاپیسا را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی 2745 رای که 4.12 درصد آرای کاپیسا را می سازد، کسب کرد.

در پروان، هم داکتر عبدالله با بدست آوردن 107478 که 71.80 درصد آرا را می سازد، رای بیشتری از اشرف غنی آورده است. داکتر اشرف غنی احمدزی 8395 رای که 5.61 درصد آرای پروان را می سازد، بدست آورد.

در وردک، داکتر عبدالله 36253 رای گرفته است که 36.37 درصد آرا را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی 15064 بدست آورد که 15.11 درصد آرای وردک را می سازد.

در لوگر، داکتر اشرف غنی احمدزی با بدست آوردن 20953 رای که 63.35 درصد آرای لوگر را می سازد، بیشتر از داکتر عبدالله رای گرفته است. داکتر عبدالله هم 6169 رای بدست آورده است که 18.65 درصد کل آرای لوگر می شود.

درغزنی، داکتر عبدالله 194264 رای آورده است که 54.01 درصد آرا می شود و داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب 68328 رای 19 درصد آرای لوگر را می سازد.

در پکتیکا، داکتر اشرف غنی احمدزی 118089 رای آورده است که 65.21 درصد آرای پکتیکا را می سازد و داکتر عبدالله عبدالله با بدست آوردن 19097 رای که 10.55 فیصد آرای پکتیکا را می سازد، در رده دوم قرار گرفت.

در پکتیا، داکتر اشرف غنی احمدزی 157824 رای آورد که 62.32 درصد آرای پکتیا را می سازد و داکتر عبدالله عبدالله با کسب 13610 رای 5.37 درصد آرای این ولایت را می سازد.

در خوست، داکتر اشرف غنی احمدزی 83691 رای بدست آورد که 74.01 درصد آرا را می سازد و داکتر عبدالله با کسب 4040 رای 3.57 درصد آرای خوست را به خود اختصاص داد.

در ننگرهار، داکتر اشرف غنی احمدزی 200409 رای بدست آورده است که 59.80 درصد آرای ننگرهار را می سازد و داکتر عبدالله عبدالله با بدست آوردن 63689 رای در رده دوم قرار گرفته است که آرایش 19 درصد آرای ننگرهار را می سازد.

در کنر، داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب 69545 رای 64.76 درصد آرای کنر را می سازد و داکتر عبدالله عبدالله 13257رای گرفته است که 12.35 درصد کل آرای کنر را می سازد.

در لغمان، داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب 40673 رای 49.82 درصد آرا را کسب کرد و داکتر عبدالله با دست آوردن 8495 رای که 10.40 درصد آرا می شود، در رده دوم قرار گرفت.

در نورستان، داکتر عبدالله با کسب 23234 رای که 37.64 درصد آرا می شود بیشترین آرا را بدست آورده است و داکتر اشرف غنی احمدزی 9001 رای گرفته که 14.58 درصد کل آرای نورستان را می سازد.

در بدخشان، داکتر عبدالله 191260 رای گرفته است که 64.85 درصد آرا می شود و داکتر اشرف غنی احمدزی با بدست آوردن 42548 رای 14.43 درصد آرای این ولایت را از آن خود ساخته است.

در تخار، داکتر عبدالله 159375 رای بدست آورده است که 50.35 کل درصد آرا می شود و داکتر اشرف غنی احمدزی 121100 رای بدست آورده است که 38.25 کل درصد آرا می شود.

در بغلان، داکتر عبدالله 152560 رای بدست آورده است که 60.14 درصد آرای بغلان را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی 51953 رای گرفته است که 20.48 درصد کل آرا می شود.
در کندز، داکتر عبدالله 100413 رای بدست آورده است که 47.05 درصد آرا می شود و داکتر اشرف غنی احمدزی با بدست آوردن 80893 رای که 37.91 درصد آرا می شود در رده دوم ایستاده است.

در سمنگان، داکتر عبدالله باز هم از داکتر اشرف غنی احمدزی پیشی گرفته است. داکتر عبدالله عبدالله 86845 رای بدست آورده است که 61.33 درصد آرای سمنگان می شود و داکتر اشرف غنی احمدزی 37632 رای بدست آورده است که 26.58 درصد کل آرای سمنگان می شود.

در بلخ، داکتر عبدالله 238582 رای بدست آورده است که 60.92 درصد آرای بلخ می شود. داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب 109694 رای 28.01 درصد کل آرا را بدست آورد.

در جوزجان، داکتر اشرف غنی احمدزی با 101985رای که 69.23 درصد آرا می شود، از داکتر عبدالله عبدالله پیشی گرفته است. داکتر عبدالله عبدالله هم با کسب 29375 رای 19.94 درصد آرا را بدست آورده است.

در سرپل، داکتر عبدالله با کسب 74711 رای که 50.41 درصد آرا می شود از داکتر اشرف غنی احمدزی پیشی گرفت. داکتر اشرف غنی احمدزی با بدست آوردن 57097 رای که 38.53 درصد آرا می شود، در رده دوم قرار گرفته است.

در فاریاب، داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب 173225 رای 65.39 درصد آرا را می سازد، از داکتر عبدالله عبدالله که 77633 رای، یعنی 29.31 درصد آرا را بدست آورد، پیشی گرفت.

در بادغیس، داکتر عبدالله 86620 رای گرفته است که 67.52 درصد آرای بادغیس می شود و داکتر اشرف غنی احمدزی 12577 رای گرفته است که 9.80 درصد آرای کل بادغیس می شود.

در هرات، داکتر عبدالله 301364 رای گرفته است که 61.15 درصد آرا را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی دومین آرای هرات را که 54618 رای با 11.08 درصد آرا می شود، بدست آورده است.

در فراه، داکتر اشرف غنی احمدزی بیشتر از داکتر عبدالله عبدالله رای آورده است: یعنی 22708 رای که 40.03 درصد آرا می شود و داکتر عبدالله 18029 رای گرفته است که 31.78 درصد آرای کل فراه می شود.

در نیمروز، داکتر اشرف غنی احمدزی با گرفتن 15562 رای در رده نخست ایستاده است که 33.59 درصد کل آرا را می سازد و داکتر عبدالله 9674 رای گرفته است که 20.88 درصد کل آرای نیمروز را می سازد.

در هلمند، داکتر اشرف غنی احمدزی 34110 رای گرفته است که 32.94 درصد آرا می شود و داکتر عبدالله عبدالله 17905 رای گرفته است که 17.29 درصد آرا می شود.

در قندهار، داکتر اشرف غنی احمدزی 34698 رای گرفته است که 13.90 درصد آرا می شود. داکتر عبدالله عبدالله 26500 رای گرفته است که 10.61 درصد آرا می شود.

در زابل، داکتر اشرف غنی احمدزی 7782 رای گرفته است که 38.19 درصد آرا می شود و داکتر عبدالله عبدالله 3856 رای گرفته است که 18.93 درصد آرا می شود.

در ارزگان، داکتر اشرف غنی احمدزی 6022 رای گرفته است که 26.95 درصد آرا می شود و داکتر عبدالله عبدالله با گرفتن 5317 رای 23.80 درصد آرا را بخود اختصاص داده است.

در غور، داکتر عبدالله 180446 رای گرفته است که 59.51 درصد کل آرا را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی 39698 رای گرفته است که 13.09 درصد آرا می شود.

در بامیان، داکتر عبدالله 113324رای گرفته است که 67.93 درصد آرا را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی با 18427 رای که 11.05 درصد آرا می شود، در رده دوم قرار گرفته است.

در پنجشیر، داکتر عبدالله 37925 رای گرفته است که 87.29 درصد کل آرای پنجشیر را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی با بدست آوردن 166 رای 0.38 درصد آرای پنجشیر را می سازد، پس از داکتر عبدالله عبدالله در رده دوم ایستاد.

در دایکندی، داکتر عبدالله 128713 رای بدست آورد که 75.05 درصد آرا را می سازد و داکتر اشرف غنی احمدزی با کسب 19113 رای 11.14 درصد کل آرای دایکندی را می سازد.

زنان، انتخابات و عبور از نگاه ابزاری


آغاز جریان رای دهی دور دوم انتخابات در سراسر کشور اعلام شد.
با تعریف متفاوت انتخابات نود و سه در کشور، بحث حضور و مشارکت بانوان در انتخابات همچنان متفاوت تعریف شد. اینبار بانوان برای ثبات کشورشان بپای صندوقهای رای می روند. در عین حال، گفته می شود که این بانوان به دنبال تامین حقوق شهروندی و زندگی سیاسی خود هستند. از همین رو، میزان استفاده ابزاری از رای بانوان کاهش پیدا کرد و رای نیابتی دیگر منتفی است. طرح و راهکار نامزدان انتخاباتی پیرامون مشارکت سیاسی بانوان چیست؟

لیلما احمدی عضو مجلس سنای کشور در اینباره گفت: انتخابات نود و سه برای افغانستان از اهمیت زیادی برخوردار است. افغانستان ضرورت به اصلاحات بنیادین دارد تا جلوی تداوم وضعیت فلاکت بار کنونی گرفته شود. برای فردای بهتر نیاز است تا دولت بعدی چشم انداز روشنی در مورد چگونگی تطبیق اصلاحات برای رفع مشکلات کنونی و استفاده از فرصت های باقی مانده داشته باشد. بهمین منظور، منشور ما برای دولت آینده بصورت کلی، در دو بخش تدوین شده است. بخش نخست عبارت است از، خط مشی کلی دولت اصلاحات و همگرایی که دیدگاه و اهداف کلی ما را بیان می کند. در بخش دوم بصورت مشخص، به برنامه های دولت اصلاحات و همگرایی در نه حوزه با تفکیک اهداف و استراتژی ها پرداخته شده است.

وی افزود: خط مشی کلی ما که متمرکز بر دیدگاه کلی ما در بخش های کلان کشوری است، در یازده مساله خلاصه شده که یکی از آنها حمایت از حقوق زنان است. حمایت از حقوق زنان، رعایت حقوق زنان در آموزه های اسلامی و ارزشهای انسانی مورد تاکید فراوان قرار گرفته است. سوئ استفاده از زنان، ازدواج های اجباری و خشونتهای خانوادگی که در تضاد با دین اسلام است، بعنوان یک مشکل جدی اجتماعی وجود دارد و ما برای جلوگیری از این پدیده ها تلاش می کنیم. حمایت و تامین حقوق زنان، نیازمند عبور از نگاه ابزاری در مورد زنان است.

لیلما احمدی در ادامه اظهار داشت: ما در جهت بهبود شرایط و تامین فرصتهای مناسب برای زنان درعرصه های آموزش، توانمندسازی اقتصادی، دادخواهی و نظارت و بررسی توسعه حقوق و منزلت آنها در جامعه و دولت گام هایی جدی برمی داریم. افغانستان کنوانسیون های منع شکنجه و امحای هر گونه تبعض علیه زنان را در سال 2003 میلادی تصویب کرد. بنابراین، در جهت عمل کردن به آن باید گام هایی اساسی برداشت. دگرگون سازی مناسبات اجتماعی، مستلزم ایجاد زمینه های بهتر برای ورود هر چه بیشتر زنان در حوزه های توسعه اقتصادی، علمی و فرهنگی است.

این خانم فعال مدنی افزود: متاسفانه در قسمت حقوق و نقش زنان استفاده های ابزاری صورت گرفت و آنچه که زنان می خواستند بشکل نهادینه نبود. خوشبختانه آگاهی سیاسی و آموزشی در زنان در سطح بلندتری نسبت به سالهای قبل رسیده و بهمین دلیل حضور زنان در انتخابات نقشی کلیدی است نه ابزاری.
ارتقای ظرفیتهای فکری زنان، یکی از برنامه های ما است. مساله دیگر، آموزش درازمدت تخصصی برای زنان است که این آموزش می تواند زنان را در بخش های مختلف، تقویت کند. همچنین، باید زمینه اشتغال و کاریابی برای زنان مساعد شود.

وی در پاسخ به این سوال که در مورد افزایش سهمیه بانوان در سطح حکومت و مقامات ارشد چه راهکار و برنامه ای دارید، گفت: این مساله به قانونمند شدن دولتی برمی گردد که به قانون احترام داشته باشد و با هر نوع فساد مبارزه کند. در این روند زنان نقش مهمی دارند. زنان با وجود مشکلات در کشور، در پروسه دولتداری، سیاسی، اقتصاد ملی و سیاسی دست بالا دارند.
نهادهایی برای حضور زنان در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی موجود است. این نهادها باید تقویت شوند تا زنان بتوانند رشد بیشتری کنند. برای تقویت چنین نهادهایی کارهایی روی دست است. اول، اصلاح نساب تعلیمی که یکی از موارد مهم برنامه ها در جلب و جذب آموزش زنان است. نسبت به فرهنگ یا سنتهای حاکم در این جامعه دانشگاه هایی مختص زنان را ایجاد می کنیم. موضوع مهم دیگر، کار یا برنامه ای برای افزایش تقویت فرهنگ در کشور است.

لیلما احمدی گفت: همچنین، وزارت زنان در کنار اینکه پالسی ساز است، باید صلاحیت اجرایوی هم داشته باشد تا زنان در این وزارت بتوانند کار خود را بدرستی پیش برند و مطابق برنامه ها و در حیطه صلاحیت های شان اشتغال زایی داشته باشند. همچنین، وزارت کار و امور اجتماعی باید تقویت شود.
زنان باید همگام با مردان با در نظر گرفتن استعداد، لیاقت، شایستگی و نفوذشان و بعنوان انسان نه بعنوان زن بودن و مادر بودن از تمامی شرایط برخوردار باشند. افزایش تقویت فرهنگ در برنامه های اصلاحات و همگرایی می تواند ما را در خشونتها و مبارزه با فساد کمک کند و فرهنگ خرافات را در کشور پایین آورد.