Saturday, May 31, 2014

چرا اشرف غنی میخواهد پوهنتون های کشور سیاست زده شوند؟ کجاست وزرات تحصیلات که این کار پوهنتون دنیا و اشرف غنی را باز پرسی کند کجاست کجاست کجاست؟
پوهنتون دنیا یا ستاد انتخاباتی


دیروز عده ی زیادی از محصلین این پوهنتون خشم زده شدند بدلیل اینکه ما خود مان میدانیم به کی در انتخابات رای بدهیم یا رای ندهیم. چند تن از این محصلین که حاضرند در رسانه نیز شکایت را برسانند گفتند چرا در یک پوهنتون نظریات سیاسی اشخاص بالای محصلین تحمیل میگردد و رهبری این پوهنتون بجای فکر در مورد ظرفیت سازی و بهتر به اتمام رساندن تحصیلات محصلین به فکر کمپاین و پشتیبانی پیشتیبانی از تیم انتخاباتی اشرف غنی میباشد که از هیچ نوع خوش خدمتی به این تیم دریغ نمیورزند که این خود گام مهم در ازبین بردن ماهیت فضای اکادمیک درسی در کشور میباشد. چنانچی مانند مثال واضیح که دیروز رخ داده و عده ی زیادی از محصلین نیز چنین گفتند:
دیروز مورخ 5 جوزای سال 1393 رهبری پوهنتون فوق الذکر از محصلین خواستند تا ساعت 8 صبح به تالار هوتل کانتیننتل گرد همایند زیر آنجا رییس رییس تحصیلات و وزیر تحصیلات عالی افغانستان تشریف آورده و سخنرانی میکند. وقتی همه ی ما محصلین بدون اینکه بدانیم اصل موضوع چیست وارد تالار شدیم در تالار هیچ اعلامیه و یا لو حه ی نبود بجز یک پرده ی بزرگ مقابل ستیژ تالار. هیچ نشانه ی از آمدن کدام مقام دولتی در آنجا معلوم که بعد از گذشت چند لحظه
و وقتی که تعداد محصلین در تالار جمع آمدند یکبار چند تن پرده ی بزرگی که مقابل تربیون تالار کشیده شده بود کشیده شد و همه حیران نگاه کردیم در عقب پرده تصاویر اشرف غنی و شعار های انتخاباتی نمیدانم تحول و ... در این حال تعداد زیاد ازمحصلین فریاد کشیده گفتند به ما دروغ گفته شده ما نمیخواهیم شکار فریب های سیاسی شویم و هیات رهبری پوهنتون دنیا که انجا حضور داشتند به یکباره غیب شدن تعداد زیاد محصلین تالار را ترک گفتند. مسولین برگذاری این کمپاین به تکرار در مایک اعلان میکردند که ما نان چاشت لذیذ آماده کرده ایم! ما نان چاشت لذیذ آماده کرده ایم!
ولی کسی اعتنا نکرد و ما محصلین ساحه را ترک گفتیم. حال ببینید به این لجام گسیختگی و سو استفاده از محصلین توسط کمپاین انتخاباتی که پوهنتون های شخصی مانند دنیا نیز این نوع بهره کشی از محصلین و خوش خدمتی به رهبران را احزاب شان را انجام میدهند. همچنان خنده آور اینجاست دیروز در همان محفل اشرف غنی میگفت ما پوهنتون هارا نمیگذاریم سیاسی شوند.
ما شواهد کافی ازین جریان در دست داریم و در صورت ضرورت میتوانیم در دسترس همه قرار بدهیم.


این همسر کرزی است و این همسر احمدزی



کرزی قبل از اینکه خودش به یک چیز اعتقاد پیدا کند، باعث ترویج آن رفتار در میان جامعه شد. اگر قرار بود که برخی زنان در فعالیتهای اجتماعی تحت پوشش غربیها و با بودجه ی سفارتهای خارجی با نام اسلام، دامن زنان مسلمان افغانستان را لکه دار کنند، چرا رییس جمهور از همسر خودش مایه نگذاشت 

محترمه زینت قریشی همسر رییس جمهور کرزی متولد سال 1970 میلادی در جنوبی ترین منطقه قندهار است. ایشان موفق شد در سال 1992 در رشته طب از دانشگاه کابل فارغ التحصیل شود و به مدت 6 سال در شفاخانه احد شهر کویته پاکستان به طبابت بپردازد تا در سال 1999 به همسری محترم حامد کرزی درآید. حاصل این ازدواج سه فرزند می باشد.

علی رغم حداقل انتظاراتی که از بانوی اول یک کشور پر اهمیت از لحاظ استراتژیک و در عین حال بحران زده می رود، مانند حضور و تلاش در راستای ارتقاء جایگاه زنان در عرصه های گوناگون اجتماعی، هیچ گونه فعالیت ویژه و قابل ذکر از ایشان مشاهده نشده است.

حتی در مقام مقایسه با کمترین میزان حضور اجتماعی و تاثیرگذاری بانوان اول سایر دول منطقه مانند فعالیت در عرصه دفاع از حقوق زنان و یا بهداشت خانواده، در این حیطه نیز فعالیتی در رسانه های داخلی افغانستان از محترمه قریشی منعکس نشده است.

به استناد از مصاحبه ای که چندی قبل با ایشان صورت گرفته تنها فعالیت عمده وی با توجه به مدرک تحصیلی (پزشک متخصص زنان) اقامت در منزل و پذیرایی از میهمانان همسر است. در واقع همسرداری، تربیت صحیح فرزند و گرم نگه داشتن کانون خانواده، همان وظیفه ای که اسلام بر دوش یک زن گذاشته است.

با وجود اینکه ایشان در بین مردم کابل ناشناخته است، اما هیچگاه به تنهایی از منزل خارج نمی شود و تاکنون غیر از دو مورد دیدار با همسران روسای جمهور ایران و آمریکا، صدا و تصویر خود را در اختیار رسانه ها قرار نداده است.

رسانه های غربی بسیار تلاش می کنند تا این بانوی نمونه را محافظه کار جلوه دهند و این حضور کمرنگ را ترس حامد کرزی از علما و مذهبیون بیان کنند. اما واقعیت این مطلب آن است که محترمه زینت قریشی به نقش اسلامی زن در بنیان خانواده و جامعه بیشتر پایبند است تا توطئه های استعمارگرانه غرب.

داکتر زینت قریشی معتقد است بحث تساوی حقوق زن و مرد که بارها و بارها غربیها آن را مطرح و پیگیری کرده اند، در جامعه باعث انحطاط فکری و فساد می گردد. اگر زنان با فرهنگ برهنگی از نظام خانواده به جامعه بیایند، این استقلال آنها باعث می شود تا اولا اتکاء مرد را از دست بدهند ثانیا مانند بره ای باشند در دام گرگهای شیطان صفت کوچه و بازار.

شاید اگر زن دیگری که ثبات فکری و عقیدتی نداشتند، به چنین موقعیتی می رسید و همسر رییس جمهوری می شدند که از همه جهت تحت نظر و کنترل غربیها می باشد، تاکنون غرب زده می شد و مانند برخی خانم ها در پارلمان !!! حجاب از سر برداشته و به قیل و قال سیاسی می پرداخت.

اما بشنویم از خانم رولا عبدالغنی(Rula abdolghani) همسر جناب اشرف غنی احمدزی که یک لبنانی مسیحی می باشد.

اشرف غنی، به هنگام حضور در دانشگاه امریکایی بیروت در اواخر دهه 1970 کمک های گسترده ای از یک دانشمند مارکسیست لبنانی به نام فواد سعد دریافت می کند که خانم رولا خواهر او می باشد. رولا غنی به خاطر حضور عمومی و پوشیدن لباسهای شیک اروپایی به عنوان غربی ترین زن در میان نخبگان کابلی شناخته می شود.

او در امریکا با پسرش طارق غنی در یک کلیسای محلی در مراسم یکشنبه ها شرکت می کرد. طارق غنی که متولد امریکا است با هویت رولا که یک مسیحی لبنانی است، شناخته می شود. خانم رولا غنی در سال 2009 یک مصاحبه با CBS گفته است: اشرف غنی هر ماه یک یا دو بار برای دیدن خانواده به امریکا می رود.» داکتر اشرف غنی در امریکا، اغلب در مراسم کلیسای محلی، با همسرش حاضر می شد.

گفتگویی از خانم رولا عبدالغنی نشر شده که براساس آن ایشان در پاسخ به این سوال که آیا مسیحی بودن شما مشکلی برای ایفای نقش همسر ریاست جمهوری کشوری با ترکیب بیش از 99 درصد مسلمان ایجاد نخواهد کرد گفت: مسیحی بودن من جرم نیست اگر چه من از طرف مادری به نوعی یهودی محسوب می شوم.

وی اضافه کرده: به اعتقاد من بانوان افغانستان تحت فشار به دین اسلام گرویده اند چون راه دومی نداشته اند. اگر آیین مسیحیت به خوبی برای آنان تشریح شود، شک ندارم بیش از نیمی از آنان به این دین خواهند گروید.

خانم اشرف غنی احمدزی ادامه داده بود: من در طول ده سال گذشته از فعالیت برخی گروه های تبشیری مسیحیت در مناطق مرکزی، شمال و کابل به صورت غیرمستقیم حمایتهایی داشته ام. در صورت حضور در کاخ ریاست جمهوری به طور حتم این کار را گسترش خواهم داد تا مردم افغانستان بدانند مسیحیت آن چیزی نیست که ملاها در مغز آنان وارد کرده اند.

وی زنان افغانستان را به آزادی تشویق کرده گفت: آزادی زنان به قدری شیرینی خواهد داشت که به خودی خود، موضوع مسیحی بودن من حل خواهد شد.

بررسی تفاوتهای این دو بانوی محترم را به شما عزیزان واگذار می کنیم اما ذکر یک نکته ضروری است آن هم اینکه: همسر حامد کرزی نشان داد که مهمترین وظیفه یک زن در درجه اول خانه داری و رسیدگی به فرزندان و شوهر می باشد. در مراحل بعدی آن هم با اجازه ولی (پدر یا شوهر) می تواند در فعالیتهای اجتماعی با رعایت ضوابط کامل شرعی شرکت کند.

از یک جهت از کرزی شاکی هستیم که قبل از اینکه خودش به یک چیز اعتقاد پیدا کند، باعث ترویج آن رفتار در میان جامعه شد، آن هم حضور لگام گسیخته زنان در جامعه امروزی است. اگر قرار بود که برخی زنان در فعالیتهای اجتماعی تحت پوشش خارجی ها و با بودجه ی سفارتهای خارجی با نام اسلام، دامن زنان مسلمان افغانستان را لکه دار کنند، چرا کرزی از همسر خودش مایه نگذاشت.

Wednesday, May 28, 2014

Proof that Ashraf Ghani Ahmadzai is an American NSA Spy. A Top Secret Document retrieved by a local staff of US embassy in Tajikistan.
گاف کاخ سفید در افشای نام جاسوس ارشد سیا در افغانستان
کاخ سفید در فهرستی که در اختیار رسانه‌ها گذاشت به طور اشتباهی نام جاسوس ارشد خود در افغانستان را نیز درج کرده است.
گاف کاخ سفید در افشای نام جاسوس ارشد سیا در افغانستان
به نقل از روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت»، در جریان سفر «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا به افغانستان، کاخ سفید به صورت تصادفی نام یکی از مقامات سازمان جاسوسی آمریکا در این کشور را افشا کرد.
بر اساس این گزارش، در فهرستی که در اختیار خبرنگاران قرار گرفته بود، نام یکی از مقامات با عنوان «رئیس قرارگاه» دیده می‌شد این عنوانی است که سازمان سیا به عالی ترین نماینده خود در یک کشور می‌دهد.
این فهرست برای سازمان‌‌های خبری ایمیل شده بود تا سفر اوباما به افغانستان را پوشش دهند.
واشنگتن‌پست نوشت که پس از هشدار درباره این اقدام، فهرستی منتشر شد که در آن این نام دیده نمی‌شود.
رئیس جمهور آمریکا در سفری از پیش اعلام نشده شب گذشته وارد فرودگاه نظامی «بگرام» افغانستان شد و با نظامیان آمریکایی دیدار کرد.
اوباما زمانی که بین نظامیان آمریکایی در افغانستان حضور داشت هدف از این سفر خود را دیدار با آنان عنوان و تأکید کرد که هدف وی دیدار با مقامهای افغان نیست. با این وجود رسانه‌ها از امتناع حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان برای دیدار با اوباما در پایگاه بگرام خبر دادند.

دور دوم: داکتر عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی


مبارزات انتخاباتی دور دوم با آغاز برج جوزا شروع شد. در این مبارزات مردم افغانستان با وجودیکه شناختی از هردو کاندید دارند بازهم میخواهند به گفتار و کردار و حرکات این کاندیدان دقیق توجه نمایند، تا بتوانند رای خود را به صندوق مستحق آن، بدون دودلی و تشویش بریزند. من منحیث یک شهروند افغانستان میخواهم به آن نکاتی اشاره نمایم که تبلور آن در وجود کسیکه خودرا بمقام رهبری افغانستان کاندید مینماید لازم پنداشته میشود. میخواهم علاوه نمایم که من این نکات را طور مقایسوی بربنای دید و قضاوت شخصی خویش درمورد این دوکاندید به پیشگاه خوانندگان محترم تقدیم مینمایم.

1- مسلمان بودن: قانون اساسی افغانستان مسلمان بودن رئیس جمهور افغانستان را حتمی میداند. معلومدار که مردم مسلمان افغانستان درمورد مسلمان بودن این دو کاندید محترم هچگونه شک و تردیدی ندارند. معلومدار که داکتر عبدالله از جوانی تا اکنون در داخل افغانستان و در جبهات، مسلمان بودن خودرا به اثبات رسانده است. اما تلاشها و حرکات و اظهارات آقای اشرف غنی نشان میدهد که آقای اشرف غنی بالای مسلمان بودن خود شک دارد و به وارخطائی تمام تلاش دارد تا خود را مسلمان نشان دهد. بطور نمونه، در آغاز روند ثبت نام نامزدان ریاست جمهوری به حج عمره پرداخت و آنرا فلم‌پری کرد و بمردم نشان داد تا بمردم افغانستان مسلمان بودن خودرا نشان بدهد. و همین قسم در آغاز مبارزات دور دوم اظهار کلماتی چون اخذ "پروفیسوری" و بعد خواندن تاریخ اسلام و بعد دعوت نمودن داکتر عبدالله به مناظره در باره تاریخ اسلام همه و همه وارخطائی اورا نشان میدهد. البته این وارخطائی های او برای ماهم این را بیان میکند که ماهم در مورد مسلمان بودن او شک پیدا نمائیم.

2- قدرتِ اداره و رهبری: آقای عبدالله در آغاز حکومت موقت منحیث وزیر خارجه کارا وزارت امور خارجه را سرو سامان بخشید و انتقاد موجه ای درمورد اجرأتش وجود نداشت. و بعدا" دیدیم که رهبری ایتلاف ملی را که از جمله ایتلافهای کلان و وسیع البنیاد میباشد عهده‌دار شد که تا اکنون موفقانه آنرا رهبری مینماید. داکتر اشرف غنی احمد زی دم از داشتن قدرت اداره و رهبری زیاد میزند. اما برخلاف در عمل تاهنوز این قدرت را نشان داده نتوانسته است. مثلا" در آغاز حکومت موقت چرخ قدرت اقتصادی منحیث وزیر مالیه افغانستان بدست او بود. ولی در عمل دیدیم که به ملیاردها دالر کمک های خارجی گم و نیست گردید و استفاده موثر از کمکهای بی سابقه خارجی صورت نگرفت و به نفع بهبود امور اداره و نظم دولت بکار برده نشد. از همه مهمتر اینکه باوجود ادعای های دیده درایانۀ او ما دیدیم که موصوف دول اقتصاد بازار را بنواختن گرفت که اعلان اقتصاد بازار به کشور جنگ زده و عقب مانده ای مثل افغانستان نه تنها جاهلانه و احمقانه بلکه مسخره‌آمیز نیز میباشد. که از طرف مردم افغانستان سیاست اقتصاد بازار آزاد آقای احمدزی سیاست" آزارآزاد" نامگذاری شد، ازین‌رو میتوان گفت که فساد لگام گسیخته امروز نیز محصول فکر جناب اشرف غنی احمدزی میباشد.

3- فراقومی بودن رئیس جمهور افغانستان: داکتر عبدالله در عمل و نظر نشانداده است که یک شخصیت فراقومی بوده و هیچ قومی از اقوام افغانستان را برتر از قوم دیگر نمیداند. اقوام افغانستان همه نزد او دارای حقوق برابربوده و اصطلاحاتی چون اکثریت و اقلیت و هویتهای کوچک و کلان از دهان او شنیده نشده است. اما در مورد فراقومی فکرکردن و فراقومی بودن اشرف غنی احمد زی شک و تردید های زیادی وجود دارد. با در نظر داشت این نکته داکتر اشرف غنی با موضعگیری طالبی‌خویش به اثبات میرساند که شخص قومگرا میباشد. علاوه از اینکه قبل از بوجود آمدن حکومت موقت تحت ریاست آقای کرزی همیشه از طالبان حمایت نموده بود. در این مدت دوازده سال هم از دهان او سخنی علیه طالبان و اینکه طالبان اجیران استخبارات پاکستان میباشند، شنیده نشده است. و علاوه بر آن، او بیشرمانه از آزاد ساختن طالبان از زندان بگرام به شادمانی یاد نمود و آزادی زندانیان طالب را یکی از دست آورد فعالیتهای خویش بحساب آورد.

4- داشتن وزن و وقار مقام ریاست جمهوری: داکتر عبدالله طور طبیعی ازین صفت ممیزه برخوردار میباشد که مردم ما در صحبتها و عکس العمل ها و عمل او بخوبی میبینند. اما متأسفانه وقتیکه به صحبتها و حرکات و خنده های آقای اشرف غنی متوجه میشویم طوری معلوم میشود که خود او این خصوصیت را دروجود خود کمتر میبیند. بطور مثال، همینکه دایم مثل بچه های کوچه لاف از تحصیلات خود میزند و در بسیاری موارد مبالغه مینماید معنی اینرا دارد که او خود را کم احساس میکند. معلومدار کسیکه خودرا کم احساس نماید و وارخطائی نشان دهد معنی آنرا دارد که او از عهده انجام کارهای کلان دولتی بر نمی آید. آقای احمدزی از برادرخود ابراز بیزاری مینماید، که این به سیرت مقام ریاست جمهوری همخوانی ندارد. کسیکه میخواهد بمقام ریاست جمهوری برسد، مصلحت نمیباشد که از برادرخود ابراز بیزاری نماید. باید او توان آنرا داشته باشد تا برادرخودرا رهنمائی نماید و تجدید تربیت دهد.

5- اعتقاد به دموکراسی و مردم سالاری: دموکراسی در ذات خود قدرت اداره و رهبری به دست مردم را معنی میدهد یعنی مردم خود مستقیما" و یا توسط نمایندگان خود دولت خودرا انتخاب مینمایند. و مردم از طریق ارگانهای قانون‌گذاری قوانین را برای تنظیم امور جامعه طرح وتصویب مینمایند. هر قانونی که به اکثریت آرای نمایندگان مردم به تصویب برسد آن قانون دموکراتیک خوانده میشود. بخاطر اینکه از طرف نمایندگان مردم به تصویب رسیده میباشد. و نمایندگان مردم حق دارند قوانین را همیش بنفع مردم تغیر دهند. دراین مورد هردو کاندید ادعای قوی دارند که مردمسالاری را در افغانستان نهادینه خواهند ساخت. باید زمینه ایجاد و تشکیل احزاب سراسری در افغانستان مساعد ساخته شود و احزاب سراسری که برنامه های آنها مطابق موازین اسلامی طوری طرح گردد که با هیچ ماده ای از منشور حقوق بشرملل متحد که محصول فکر جمعی تمام بشریت میباشد درمخالفت قرار نگیرد، مورد حمایت وکمک دولت قرارگیرد. و تلاش صورت گیرد تا پارلمان اشخاص و افراد را به پارلمان متشکل از فرکسیونهای احزاب تبدیل نمایند، که در این ارتباط در اجندای ملی طرح محترم احمدولی مسعود نیزروشنی انداخته شده است. آقای عبدالله که یک مسلمان معتدل میباشد شاید با سابقه جهادی ای که دارد در نظر یکتعداد در مورد قایم ساختن مردمساری سوالاتی ایجاد شود. اما من معتقدم ازینکه تمام عمر خودرا در افغانستان درمبارزه و درمیان مردم سپری نموده است میرساند که طرفدار جدی برقراری حکومت مردمی و مردمسالاری میباشد بخاطر اینکه غیر از مردم سالاری راه دیگری برای سرفرازی افغانستان و سعادت مردم آن وجود داشته نمیتواند. اما من در مورد دموکرات بودن آقای اشرف غنی احمد زی باوجودیکه در دولت دموکراتی مثل امریکا زندگی نموده و تحصیلات خودرا بپایان رسانده است شک قوی دارم بدلیل اینکه آقای اشرف غنی در ظاهر خودرا طرفدار دموکراسی و دموکرات نشان میدهد. اما درعمل و نظرش که انسان دقیق شود بخوبی در می یابد که موصوف به دموکراسی اعتقادی نداشته ویک شخص توتالیتر وخودکامه و یکه سالار میباشد. بدلایل ذیل:

کسیکه دموکرات باشد به هویتهای قومی ساکنان افغانستان احترام قایل بوده و هرگز در فکر ادغام هویتهای اقوام برادر و برابر در یک هویت نمیباشد. وهیچوقت هویتهارا به هویت خورده و بزرگ تقسیم نمیکند.

 ادمهای دموکرات به ارزشهای دموکراسی اهمیت قایل بوده به عوامفریبی و دروغ و فریب مردم نمی‌پردازد. روابط و دوستی او به آقای اسماعیل یون و غیره متعصبین قومی با سخنان عوامفریبانه او همخوانی نمیتواند داشته باشد.

کسانیکه معتقد به دموکراسی باشند آنها دارای روح بزرک بوده و هیچوقت دروغ نمی گویند و به عوامفریبی نمیپردازند و برای رسیدن به اهداف عالی انسانی وسایل دروغ و ریا وغیر انسانی را بکار نمیبرند. برای رسیدن به اهداف عالی وسایل درست و 

عالی را بکار میبرند.

Tuesday, May 27, 2014

عبدالله حمایت روند سبز را به دست آورد


روند سبز به رهبری امرالله صالح با شماری از جوانان به روز سه شنبه در یک همایش، پشتیبانی اش را از عبدالله عبدالله اعلام کرد.
امرالله صالح رییس پیشین امنیت ملی از عبدالله عبدالله می خواهد که در صورت پیروزی در انتخابات یک حکومت بدون فساد وتبعیض را به میان آورد.
آقای صالح می گوید: " اولین پیام ام این است که از کاندید شماره یک داکترعبدالله عبدالله حمایت می کنم. من به شما تعهد می کنم که هر عضو روند سبز به شما رای خواهند داد. هیچ شرط برای پیوستن با شما ندارم اما یک نکته، ما حکومت عاری از فساد و تبعض می خواهیم ."
در همین حال عبدالله به مردم تعهد می سپارد که برای مبارزه با فساد اداری و تبعیض تلاش خواهد کرد. عبدالله عبدالله با استقبال از پیوستن روند سبز با دسته انتخاباتی اش تعهد می سپارد که برای ایجاد یک حکومت بهتر تلاش خواهد کرد. این نامزد ریاست جمهوری می گوید: " این تقاضای را که روند سبز دارد حکومت عاری از فساد و تبعیض، یکبار دیگر تعهد می کنم که برای آوردن همچون حکومت ما آماده هستیم و تلاش می کنیم ."
آقای عبدالله پیوستن چهره ها و گروه های سیاسی را یکی پی دیگر به دسته انتخاباتی اش را سبب نگرانی رقیب انتخاباتی اش می داند.
عبدالله عبدالله می گوید: " این هلهله، شور و پیوستن چهره های ملی با تیم اصلاحات و همگرایی باعث نگرانی یک کس می شود، اما خداوند چاره اش را بکند."
این درحالی است که دیروز محمود کرزی برادر رییس جمهور کرزی با دسته انتخاباتی عبدالله عبدالله پیوست.
آقای کرزی گفته است که علت پشتیبانی اش از عبدالله عبدالله نهادینه شدن وحدت ملی و ثبات سیاسی در کشور بوده است.
شش روز از پیکارهای انتخاباتی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری می گذرد و پیکارهای انتخاباتی دو نامزد نیز رفته رفته جدی ترمی شوند.

خبر
کنفرانس خبری اسناد عبدالرب رسول سیاف ومحترم امیرصاحب اسماعیل خان جهت حمایت پشتیبانی از تیم اصلاحات وهمگرایی که قرار بود امروز برگزار شود به رور بعدی به تعویق افتاد .
علت به تعویق افنادن این کنفرانس نبود امیرصاحب اسماعیل خان در کابل گفته شده است ایشان جهت مشوره با مردم وقوماندانهای جهادی دیروز به شهر هرات سفر کرده بود.


نورستانی: نام های مقام هایی را که در دور نخست انتخابات مداخله کرده اند افشا 

خواهیم کرد



کمیسیون مستقل انتخابات هشدار می دهد که هرگاه ریاست جمهوری در باره مقام هایی که درانتخابات دخالت داشتند تصمیم نگیرد، تا دو روز دیگر نام های این مقام ها را افشا خواهد کرد.
این کمیسیون فهرستی را از این مقام ها به ریاست جمهوری فرستاده است، اما تاکنون هیچ اقدام در باره آنان نشده است.
رییس کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که در این فهرست شماری از والیان، فرماندهان پولیس و برخی از شهرداران شامل هستند.
نشست هماهنگی زیر نام جندر و انتخابات، روز سه شنبه در کمیسیون مستقل انتخابات برگذار شد،  در این نشست رییس و اعضای کمیسیون مستقل انتخابات نظارت از انتخابات را یک اصل مهم برای شفافیت انتخابات می دانند و از ناظران ملی و جهانی می خواهند تا از دور دوم انتخابات به گونه گسترده نظارت کنند.
در این انتخابات هرنامزد ریاست جمهوری سی و پنج هزار ناظر خواهد داشت که در تمامی محل های رای دهی می توانند از این روند نظارت کنند.
 احمد یوسف نورستانی  رییس کمیسیون مستقل انتخابات می گوید: " این بار به دست خود دوکاندید محترم است که ناظرین شان را در هرمحل رای دهی و در هر مرکز رای دهی بگمارند و سی و پنج هزار ناظر را تعیین کنند تقریبا پنج ناظر به هر مرکز می رسد."
 احمد یوسف نورستانی رییس کمیسیون مستقل انتخابات در باره فهرست مقام هایی که در انتخابات دخالت داشتند و چندی پیش آنرا به ریاست جمهوری فرستاده اند، چنین می گوید : " اول بگویم به کدام سطح بودند والی بودند، قوماندان امنیه بودند و شاروال ها بودند، به سود کاندیدان فعالیت می کردند، امید وار هستیم که در یکی دو روز ریاست جمهوری در باره این مقام ها تصمیم بگیرد در غیرآن ما مجبور و مکلف هستیم که نام شان را افشا کنیم و با رسانه ها هم شریک بسازیم."

 کمیسیون مستقل انتخابات تعهد می کند که انتخابات دور دوم بهتر از دور نخست انتخابات برگذار خواهد شد.
 ضیا الحق امرخیل رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که از تجاربی که آموخته اند دور دوم انتخابات بهتر از دور نخست آن برگذار خواهد شد. آقای امرخیل می گوید: " دور دوم انتخابات نسبت به دور اول بهتر برگذارخواهد شد، اما خواست ما از مردم این است که برایند و به نامزدان مورد نظرشان رای بدهند و با کمیسیون مستقل انتخابات کمک کنند و برای جلوگیری از تقلب با کمیسیون همکار باشند."
کمیسیون مستقل انتخابات سهولت های زیادی را در این انتخابات برای زنان در نظر گرفته است و از آنان می خواهد تا در انتخابات به گونه گسترده شرکت کنند. این کمیسیون از شرکت سی و شش درصدی زنان در دور اول انتخابات استقبال می کند و آرزو دارد تا در این انتخابات میزان مشارکت زنان به پنجاه در صد افزایش یابد.
در حالی که محمد محقق معاون دوم عبدالله عبدالله رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات را به تقلب در نتیجه انتخابات متهم می کند، اما رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات می گوید هرگاه آقای محقق در این باره مدرکی دارد به این کمیسیون ارایه کند.
ضیا الحق امرخیل رییس دبیرخانه کمیسیون مستقل انتخابات در این باره چنین می گوید: " هرگاه محقق صاحب کدام اسناد در دست داشته باشد یا شواهد داشته باشد به کمیسیون مستقل انتخابات مراجعه کند. در یک میز با ما بنشیند استدلال کند و اسناد ارایه کند و قناعت ما را فراهم سازد، اما این سخنان از طریق رسانه ها افکارعامه را مغشوش می سازد."
با این همه کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که آماده گی ها برای برگذاری انتخابات به گونه جدی روی دست گرفته شده اند و انتقال مواد حساس انتخاباتی از مراکز ولایت ها به ولسوالی ها انتقال یافته اند. در این انتخابات پانزده میلیون برگه رای دهی چاپ شده اند ودر ولایت های بزرگ بیش از سه هزار محل  رای دهی به مراکز رای دهی اضافه شده است.
در دور دوم انتخابات شمار مراکز رای دهی هم مانند دور نخست  به ۶۴۲۳ مرکز می رسد، اما محل های رای دهی به ۲۳۳۱۳ محل افزایش یافته است.
از سوی دیگر پس از اعلام نتایج نهایی نامزد برنده از سوی کمیسیون انتخابات اعتبار نامه دریافت خواهد کرد و پس از آن به عنوان رییس جمهور سوگند وفاداری یاد خواهد کرد.


تمجید از تفاهم پنهان محترم اشرف غنی با آی اس آی بر سر خط دیورند

سایت افراطی دوستی آمریکا و افغانستان با تمجید از معامله پنهان داکتر اشرف غنی با پاکستان بر سر خط دیورند، آن را تنها راه پایان چلنج میان دو کشور دانسته است.

این سایت می نویسد:

این اقدام داکتر اشرف غنی از درایت های عالی ایشان است. شکی نیست که درگیریها و جنگهای 25 ساله اخیر تماماً بدلیل ترس پاکستان از احتمال ادعای دولت افغانستان بر اراضی اشغال شده طی معاهده گندمک و خط تحمیلی دیورند بوده است.

اگر چه قبول تسلط پنجابیها بر هزاران کیلومتر مربع خاک عزیز افغانستان بسیار دشوار است مگر باید پذیرفت که حقوق بین الملل اجازه برهم خوردن سرحدات فعلی را نمیدهد همانگونه که تجاوز روسیه خبیث بر کریمه و سرزمین اوکراین مورد تنفر جهانیان واقع شد. بناءاً ما برای آرامش، هیچ راهی بجز قبول خط دیورند بحیث سرحد دائمی با پاکستانیها نداریم و این مسئله ای بوده که داکتر اشرف غنی احمدزی، این بزرگترین مغز متفکر تاریخ افغانستان آن را بخوبی درک کرده است